Hepsievcil

Sürüngen Forumları > İguana

Mesaj Ekle

İguna Beslemek İsteyen Arkadaşların Yapması Gereken Hazırlıklar. . .

Oncelikle herkeze selam arakdaslar yaz mevsimine girdigimiz için artık insanlar daha fazla egzotik hayvan beslemek istiyorlar bu yuzden bunu biliçsiz bir sekilde yaparak kucuk dostlarımıza istemsiz zararlar veriyoruz bunu onlemek için bu yazıyı hazırladım. . . 1-İgumuzun rahat etmesi için onu koyucagımız yer bunu iyibir sekilde heseplamalıyız ve ona gore terrummunu duzenlemeliyiz terrumdan daha iyi olan ve iguların daha rahat ve saglıklı buyumesi icin kafes sistemini tercih etmeliyiz. 2-Terrumu veya kafesimizi koyucagımız yer cok ayak altı cok fazla insanın gelip geçtigi gurultulu bir ortam olmamlıdır daha sade ve raht bir bolge en az bel seviyesinin ustunde olmalıdır cunku igular ust kısımdan geçen şeylerden çok korkarlar daima tetikte olmamsı stres altında kalmamsı için. 3-Terrum için igumuzun boyundan (kuyruk boyu dahil) daha buyuk ve geniş rahat olmalıdır ust kısımlarından kacamıcak sekilde bir yapısı olmalıdır. Bunu için marangozdan yazın sinek girmemsi için yapılan pencerelere takılan tahta ve ince tel lerden yapılama bir sey yaptıra biliriz.Kafes için etrafı en az 3 bolgesi acık tellerle muhafaza edilmiş ve yukseklik acısından 1.5 metre ola genişligi işe 75cm olabilecek kafesler tercih edilmelidir(igumuzun boyuna gore değişe bilir ben burda min. duzelde soyluyorum). 4-Isı olayı kesinlikle ve kesinlikle olmalıdır arakdaslar igular ustune bastırarak soyluyorum size sıcak gelenlen yerler onlar için normel denebilir oda sıcaklıgı onlar için cok dusuktur ve usurler ısı olayını haletmeden asla igu beslemeye kalkmayınız butun sogukkanlı lar için bu boyledir.Isı olayını bir kaç yontem ile hallede biliriz piyasadan bulabilecegimiz ve evimizde kendimizin hazırlamıs oldugu piyasadan bulabilecegimiz urunler --Isı lambaları:Bunları baya bir sekilde karıstırılıyor arakdaslar elektirikciden alınanların cogu cok fazla ısık uretiyor ve bu cok yanlıs ısık olayı az ısı olayı fazla olan ampuller yapılmalıdır bunlar genellikle kırmızı renkte olan buyuk bir armuta benziyen ampullerdir piyasada florasan seklinde olanlardan vardır ve bu ampulleri ozel likle ustunu cizim elektirikcilerde zor buluruz petshoplarda surungenler için ısı ampulleri vardır sakın gunes ısıgı veren ampulle karıstırmayınız onlar başkadır vede içlerinde ayrılırlar bazı surungen ampulleri hem ısı verir hemde gunes ısıgı etkişine sahip olan ampulerdendir bula bilirseniz onlardan alınız.Terum ve kafes sistemi için uygundur. --Isı pedleri: Genlikle terrumlarda kullanılır değişik ebatlarda satılan bu pedler bildigimiz resitans sistemi ile calısır ve ince rahat kullanılan terrumun alt kısmına konulan bir sistemdir.Terum için cok iibir ısı aracıdır.Cok buyuk ve geniş kafeslerde içersinde bazı bolgelere yerleştirilerek kafesimizi kafa sıcak ve zengin bi hale getirile bilir. --Isı Taşları:Bunlar yapay taslara benziyen ve resitans sistmi ile calısıan aletlerdir kullanı basit ama dezavantajları coktur bence bunlar kullanmak pek iyi değil.İgumuzun bir parazit sorunu varsa direk olarak bu ısı taşlarına yumutlayarak orada kendi lavralarını buyute bilir temizlemesi zordur kum altına gomersek ısı vermez ebatlarıan gore dekoratif bir malzemedir ama kullanım bakımından iyi değildir ve igumuz için cok kucuktur. Tekraralıyorum ısı olayı olmalıdır bu kacınılmazdır sakın ısı olayına girmeden igumuzu besleme girişiminde bulunmayalım. --El yapımı ısı:Benim bulmuş oldugum bir el yapımı ısı olayıdır forumdan inceleye biliriz bunu sadece ısı pedlerini veya ısı ampullerini bulunmayan bolgeler için yaptım vede isteyen kişilerde bu şekilde yapabilirler. 5-İç Dekarasyon:Arkadaslar iç kısama istediğimiz gibi dekaro edmekt ozguruz gibi gozuksede aslında hayır iç dekoru igumuzun rahat edebilecegi sekilde dekore etmk bizim gorevimiz .İçersine renkli akvaryum taşlarından ziyade ince elenmiş kum konmalıdır cunku taşlar arasında kalan boşluk biktatraları ısıyı yok olmasına sebep olucagından ısı pedlerinin guç ve ısı kaybı olusucaktır.Kedi kumu koymak biraz sakıncalı kedi kumlarının yuzde 90 nı cok tozludur bunları koymakiçin ilk yıkamalı ve kurutmalıyız nemli bir sekilde koymamlıyız kesinlikle.İç kısma koyucagımız malzemeler ne koyucak ise ilk once tuzlu kaynar suda bir muddet kaynatmalıyız daha sonra koymalıyız. Arakadaslar birde yapay bitki koyma olayımız var ki ben hiç anlamadım bu elemanlar onlerine cıkan herseyi yemege kalkarlar ornek olarak verebilecegim: tv kumankasının kapama tusu, nane sekeri, renkli kablo,renkli dugmeler.vb.bunlar hep gozumle gordugum ve sahit oldugum seyler isterseniz igusu olan arakdaslar bir deneme yapsın yesil renkli bir cismi getirsin onuda yemege kalkıcaklardır bu yuzden dekoratif yapay cicekleri bir kez daha dusun derim artı terrumda bunlar sıcaktan plastik kokusu salgılamaktadırlar aklınızda olsun . 6-Yemk ve su kabı arkadaslar bu kapları strafor olan marketlerde bulunan hani sebzeleri içine koyup strecfilm ile sarıyolar onlardan alarak kullan at seklinde gayet hijyenik yapıla bilir ben 10 tanesi 1ytl satın alıyorum 1 tanesi kafadan 1 hafta gidiyor ve bunların değişik ebatta olan ları var.Diğer kucuk kabınada su koyorum.Arakadaslar Hergun Yemeklerini vede sularını kesinlikle değiştirmeliyiz değiştirirkende yemek kablarını ve su kabınıda temizlemeliyiz.Parazit olayı için değiştirilmeyen yemek kabları parazitler için davettir. Kap olayını değişik plastik kaplarlada yapabiliriz ama bunlarıda temizligini iyibir sekilde gerceklestirmeliyiz.Asla daha onceden temizlik maddesi konmus kabları kullanmamlız. Arakdaslar bunlar sadece bir kısmıdır bu yazmıs oldugum kısım sadece igumuzu daha iyi bir sekilde besleyerek onları kısıtladıgımız doğasından onlara vermiş oldugumuz geçiçi rahatlıklarını sağlamamızdır. Lütfen forumdaki yazılan diger igumuzu besleme ile ilgili bolumlere bakalım yazılarıda okuyalım vede dusuncemizi ona gore yogunlastıralım sormak istediğiniz soruları aklınıza takılanları sorabilirsiniz bu şekilde bu dostlarımızı daha iyi beşlemiz olucaz. . . saygılarımla. . .

img

xcvxc

20 yıl 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kardesim tesekkur ederim gercekten cok guzel bir kaynak olmus.eminimki ilgilenen arkadaslarin cok isine yarayacak,seni tebrik eder bu tur yararli kaynaklarin paylasilmasiyla umarim cehaletten uzaklasir ve aydinlik bir gelecege pet dostlarimizla birlikte kosariz... Saygilar

img

drugstar

19 yıl 1 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selamlar, arkadaşlar sevgili arkadaşımız xcvxc nin hazırlamış olduğu yazı yeni başlayanlar için tam bir rehber kıvamında olmuş bilhassa 2. ve 4. maddeleri çok dikkate almanız gerektiğini sölemek istiyorum,,teşekkürler xcvxc eline sağlık,,,snakehunter,,,

Tessekkurler arakdaslar hersey iiçin igularımız iyi baklım araksalar bu arada birsey soylemek isterim artık ya aylarındayız ve camlarımız acık olacak bu yuzden igular gunesi takip etmektedirler ve günesin altında kalarak yaralanmak için güneş ile bir yarıs içersindelerdir bu yuzden pencerelerden kaçma olayları fazlalasır dikkat edilmesi gereken birseydir ben bunu için acılıp kapanan sinekliklerden aldım ve gercekten cok güzel bir işe yarıyor hem sinek girmiyor hem igu kaçamıyor:) herkeze tavsiyedir cunku igularımız dıs dunya koslarına dayana bilecegini zannetmiyorum buyuzden bu kucu dostlarımızı birazcık daha sahip cıkalıp:) [email protected] saygılarımla. . .

img

xcvxc

20 yıl 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaslar sadece yazmamaım ama cı liste basına cıkması içindir. . . saygılarımla

img

xcvxc

20 yıl 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ