Hepsievcil

Diğer Evcil Forumları > Tavşan

Mesaj Ekle

Birkaç sorum olacak!!!

ben daha yeni tavşan aldım ve sorum olacak 1-Tavşanın cinsi ve cinsiyeti nereden anlaşılır? 2-Tavşanım su içmiyor ne yapmalıyım? 3-tavşan kulağından tutulur mu? 4-yemek olarak neler vermeliyim? 5-Yaşını nereden anlarım?(gerçi daha çok ufak) Lütfen yardım edin

img

igze

18 yıl 11 ay 28 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Bildiklerimi söyleyeyim sana;

2.Suyu biberon gibi suluklardan içmeyi severler,kasen varsa değiştir.

3.Asla tutulmaz ! Burunları ve kulakları en hassas yerleridir.

4.Pet shoplarda satılan hazır mamalar verebilirsin.İçinde kurutulmuş havuç,keçiboynuzu falan oluyo.Ben ara sıra marul ve maydonoz da veriyorum...        

Benden bu kadar

Oncelıkle merhaba 1.cınsın ve cınsıyetını ınternettekı sıtelerden arastırabılırsın mesela www.tavsan.org veya http://veteriner.selcuk.edu.tr/veteriner/not_soru/tvsnsunu/frame.htm gıbı bır adrese bakabılırsın 2.neyle beslıyorsun yesıllık verıyorsan az ıce bılır ama kuru mamaysa ıcırmeye bak derım elınle yada damlalık dene.su onemlı onlar ıcın 3.tavsan kesınlıkle kulagından tutulmaz.cunku kulakları cok hassastır.normalde kedı tutar gıbı tutun dıyorlar ama ben kollarının altından kaldırıp bıde dıger elımle desteklıyorum. 4.Hazır yemler en ıyısı bence hastalık ıhtımalını azaltıyor ama arada sebzede verıyorum azıcık 5.bu konuda bende cok bırsey soylıyemıycem ama 6 aylıkken saglıklı bır kedı boyutuna gelmıs oluyorlar. en cok yedıklerıne ve kafesının kuru temız olmasına dıkkat et.bebekken en cok kımle oynarsa onu aılesı gıbı benımser. 3ayda bır veterınere gooturup parazıt asısı yaptırman gerekır. sana kolay gelsın tavsanlar oyle kolay degıllerdır pek umarım hersey yolunda gıder.zaten dıger arkadaslarda sana yardımcı olurlar.

img

sookie

19 yıl 2 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yemek olarak maydanoz(çok seviyorlar kuru mama verdiğinde de vermeni tavsiye ederim) veya özellikle witte mollen`in kuru mamalarından (son kullanma tarihine dikkat et) verebilirsin.Suyu hiç bir zaman gerek yeşillik verirken gerek kuru mama verirken hiçbir zaman eksik etmee sakın yoksa susuzluktan ölebilir:(AYRICA LÜTFEN HEMEN BİR VETERİNERE GÖTÜR TAVŞANINI MUAYENE ETSİN VE İÇ PARAZİT AŞISINI YAPSINN GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMLİ!!!Ben tavşanımı sağlıklı ve küçük bulup aşı yaptırmadığım için öldü zaten bilmiyordum iç parazit aşısı diye birşeyin yapılması gerektiğini.Lütfen dedğim gibi vakit kaybetmeden bir veterinere götür.Tavşanına çooook iyi bak...

img

lorika

19 yıl 2 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

çok teşekür ederim çek yardımcı oldunuz sağolun

img

igze

18 yıl 11 ay 28 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

tavşanının resmini eklersen belki ırkı konusunda tahminde bulunabiliriz ama en iyisi bir vet hekime göstermen ,hem bi sağlık kontrolünden geçirmiş olursun hemde gitmişken birde iç dış parazit enjeksiyonunu yaptır (yaşı uygunsa) aksi halde ayak/kulak uyuzu olabilir benim tavsiyem tavşanını bi petshoptan aldıysan kesinlikle yeşil ve sulu (marul havuç vb) gıdalarla besleme ,ishal olabilir ve bu gibi vakalarda 24 saat içinde vet hekim müdahalesi olmazsa tavşanını kaybedersin bu konuda angoravet (uzman vet hekim) in yazıları çok yardımcı olacaktır burdan okuyabilirsin http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=6&FRef=33&BRef=4629 su içmemesi normal değil,arkadaşlarında bahsettiği tavşan suluklarından (bilyeli suluk)almalısın (carrefour marketlerinde 300 ml lik suluk 4-4.5 ytl) tavşanlar ense derisinden tutup kaldırılır ama çok çırpınırsa bırakmalısın (hem sana hem kendine zarar verir) yemek olarak tavşanlar için olan kuru yemlerden vermelisin ama bu konuda çok profesyönel yemler mevcut değil piyasada tavşanların beslenmesinde yonca lifinin çok önemli bir yeri olduğu halde satılan tavşan yemlerinde buna dikkat edilmiyor ama angoravet e danışırsan uygun yemi nasıl temin edebileceğin konusudna sana yardımcı olacaktır ve cinsiyet tayini konusunda da resimlerle anlatan bi adres vereyim http://members.aol.com/roniebunny/ng.html tavşanına iyi bak sevgiler

img

sevgiyuvası

20 yıl 3 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ