Kuş Forumları > Güvercinler
bir sorum var
herkese selam! merak ettiğim bir konu var. Kumrularla ilgili. Yardımcı olabilecek varsa sevinirim. Yaşadığım yerde güvercin çok nadir olarak var. Olanlarda zaten evcil. Kumru sayısı daha fazla. Bildiğim kumrular gir renkli, güvercinden daha küçük oluyorlar. ayrıca boyunlarında siyah bir halka var. Yine aynı şekilde kumruya benzeyen ancak ondan biraz daha küçük fakat tüyleri kızıl kahverengimsi bir kuş var. ben antalyada yaşıyorum ve sitede antalyada yaşayan varsa büyük ihtimal bahsettiğim kuşu anlamıştır. Benimkisi sadece merak bu da bir tür kumrumu yoksa farklı bir tür mü?
merhaba arkadasım bahsettın de bır kumru turu dur ve antalyaya has bır turdur. o dıger acık ve herkesın gordugu kumrular turkıye genelınde olan kumrulardır fakat dıgerlerı sadece oraya has ve sadece orda yasayabılen turdur.
teşekkür ederim cevabınız için
İsmi "gülen kumru" dur Ankara Hayvanat Bahçesinde`de bu ad altında ve Antalya menşeili olarak sergilenmektedir. Biraz üveyiği andırır renk tonlamaları mevcuttur. [email protected]
arkadasım onlarda bır kumru turudur bende antalyada yasıyorum uveyk dıyolar antalyada onceden az vardı sımdı coğalmılar