Sürüngen Forumları > İguana
lütfen yardım, iguanamın derisi yırtılmaya başladı!
arkadaşlar iguanamın gövdesinin altında anüsüne yakın yerde deriler soyulmaya başladı.yanlış anlaşılmasın deri değiştirmiyo, derisi yırtıldı ve yaralanmış gibi duruyor.mikrop kapmış olabilirmi?
yaralarına tentırdıot sur we onların uv lambaları war kullanmayı ıhmal etme
merhaba arkasım deri yırtılması diyosun bu durum derisini dıs etkenlermi yırtı yoksa iç tarafından apsemi oldugunu orenmeliyiz cunku dıs yuzyden bir yere gelip yırtılmalar olabilir bu aralar hiç sivri yerlerde dolastıgını veya terrum içersinde kendini kesebilecek birseyler varmı acaba.. yaralara medicasol surebilirsin bu cok iyi gelicktir ama iç taraftan içsel bişeler varmı diye kontrol edip haber vermelisin dıs yuzeyine medicasol sur eczneden temin edile bilirsin bu kremi surdukten sonra kumlu bir yere sakın koyma gunese cıkar biraz yarasının temiz kalmasını sagla biraz acele oldu afedersin karısıkta umarım yazdıklarımı anlarsın:) saygılarımla. . .
kardeşim beni aydınlattığın için çok teşekkür ederim, en azından ölümcül birşey olmadığını anladım. daha detaylı tarif etmeye çalışayım.ilk olarak bundan birkaç ay önce farkettim.şimdiki yaranın bulunduğu bölgede (anüsün yanı)derinin rengi daha farklıydı. kahverengimsi,sarımsı apseli bir leke gibi duruyordu.elmanın çürüyen kısmına benziyordu.ben de o dönemlerde oldukça tecrübesiz olduğumdan deri değiştirdiğini sanarak, tahminimce o apseli yeri soydum.soyduğumda ise karşıma çıkan manzarayı şöyle tarif edeyim.vucudumuzda kabuk tutmuş yaraları soyduğumuzda,alt bölgeden görünen sulu beyazımsı iltihaplı dokuya benzer bir dokuyla karşılaştım. belli bir zaman sonra iyileşir gibi oldu ama rengi hep cürük elma rengindeydi. geçen gün farkettim, o elma çürüğü yine patlamış ve içinden azda olsa iltihaba benzer bir sıvı akıyor,sürekli olarak ıslak bir görüntüsü var.bugun kontrol ettim,yara yine kabuk tutmuş gibi ama bu durum neden sürekli olarak tekrarlıyor olabilir, yattığı taştan yada başka biryerden sürekli olarak enfeksiyon mu kapıyor?
Beni aydınlattığın için çok teşekkür ederim.en azından ölümcül bir şey olmadığını anladım. bahsettiğim yara aslında çok uzun zamandır vardı.anüsün yanında yaklaşık 1cm lik apseye benzer bir doku vardı.rengi elmanın çürüyen kısmına benziyordu ki hala renkte bir değişiklik yok.kahverengimsi sarımsı bir leke.geçen gün o apseye benzer doku patladı.belki yapmamam gerekiyordu ama elimle hafifçe deriyi kaldırdım ve derinin alt kısmını gördüm.kabuk tutmuş yaramızı soyduğumuzda alttaki deri tabakasına benzeyen bir dokuydu gördüğüm, beyazımsı ve ıslak.umarım detaylı olarak tarif edebilmişimdir.enfeksiyon kapmış olabilir mi?ne önerebilirsin? Saygılarımla.
dsotum ilk once suanda o kısımmı her daim temiz tutumalıyız ıslak degingin kısım bakteri enfeksiyonlarına karşılık vücudun verdiği bir karşılık. vücudun her hangi bir yerinde oluşabilir. ağrı, kızarıklık ve şişliğe neden olur. ya kendiliğinden akar ya da ameliyat ile alınması gerekir. bu nedenle o kısımmı cok iyi bir sekilde temiz tutulması gerekir kmlardan veya pislikten iyi cene uzak tutmalısın bu arada medicasol dedigim krem sur ama mermer tarzı bir yerde tutmalısın temizlik 1 kurular arakdasım. . . medicasolu eczaneden temin edebilirsin. . . saygılarımla. . .