Sürüngen Forumları > İguana
Yeni iguana sahibinden sorular
Tahmini 1 aylık green iguana`m bugün geldi. şimdi bazı sorularım var. 1: 105 X 55 lik (yüksekliği 60) camdan bi akvaryum hazırladım altını talaşla kapladım şimdilik 2 tane pet shoptan aldığım küçük ağaç 1 mama için çay tabağı 1 de ısıtma taşı var. ısıtma taşını zaten hem kablosundan tırmanıp kaçabilir diye hemde akvaryum çok büyük o ise sadece küçücük bi alanı ısıtıyo diye geri verecem onun yerine 2 tane ısıtmalı ampül alacam. bu ampüllerin tam olarak ne olarak geçtiğini (sosisli ampülü mü diyerek aliyim çünkü benim petshop bana ısıtma taşını satmakta kararlı ona sorsamda düzgün cevap vermiyo) yerden kaç cm yukarda tutulması gerektiğini. ve 2 ampulün yeterli olup olmayacağını söyler misiniz? 2: şu anda protein için kaplumbağa yemi ve yanındada rendelenmiş salatalık veriyorum. bunu daha ne kadar devam ettirecem? ne zaman sadece kesilmiş sebzelere geçicem ve geçince tam olarak ne vericem? 3: şu anda kuyruk hariç (kuyruğu kendisinin 2 katı zaten) parmağım boyunda. ne zaman kuyruk hariç 20 cm e ulaşır? büyüklükleri ve büyümeleri konusunda biraz bilgilendirirmisiniz? 4: akvaryumun üstü açık taze hava girsin diye yüksek olduğu için şu anda zaten kaçma durumunun olacağını sanmıyorum. sigara içen birisiyim onu rahatsız eder mi? pencerenin açık olması akvaryumu soğutur mu? 5: Şu anda bana sorunu yok gibi gözüküyor ama emin olmak için veterinere gitmeli miyim? yoksa bi hastalık yada rahatsızlık belirtisi olana kadar beklesem de olur mu? 6: son sorumda geceleri ısıtmalı ampül aldığımda onları açık bırakmalı mıyım? yoksa sadece birisini mi açık bırakiyim? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
selam arkadaşım hayırlı olsun igun sağlıklı mutlu günler cevaplara geçeyim 1-akvaryum şimdilik yeterli 1-2 sene idare eder seni, ısıtma taşına hiç gerek yok yazın bir tane 60 W armut şeklinde yeşil spotlar var ondan tak kışın spot sayısını 2 ye çıkarırsın 2-bol ve çok çeşitli sebze vermeye başla meyvede haftada 2-3 sefer,kapluş yemi verme,salatalığın besin değeri açısından yararı yok 3-büyüme beslenme ve sıcaklığa bağlıdır(iyi bir bakım yemekte bol çeşitlilik ve vitamin mineraller) 4-nem dengesi için ve ısıyı muhafaza için kapalı ama aynı zamanda havalandırması iyi olması gerekli, 5-gerek yok 6-sıcaklık gece 22 gündüz 26 nın altına düşmiyecek 27-35 C arasında üç boyutlu sıcaklık sağlamalısın bunuda spotu akvaryumun bir ucuna takarak sağla diğer kçşe serin olur bu şekilde yaparsan ,,,snakehunter,,,
Cevapların için çok teşekkürler Snakehunter. 2 sorum var şu anda aklımda olan. 1: Diğer mesajlarını da okudum ama şimdi soracağım soruları sormamın nedeni tüm bilgileri yetişkinliğe ermiş bir iguanaya göre yazmışın hissine kapılmam. iguanam şu anda kuyruk hariç başparmağım kadar. 3-4 günde bir sofra tuzu ver demişsin. birde haftada bir Calcidine granül takviyesi demişsin 4-6 tanesini toz haline getirerek. Daha bebek sayılabilecek bir iguana için bunun kaçta biri yada kaç günde bir verilmesi gerekir. 2: UVA lambasını 4-5 dakika demişsin 2-4 günde bir. bu çok az bir süre gibi. İguanayı ilk aldığım gün pek çok bilgi okudum ve aklım karıştı. bazı yerlerde UVA lambası geçiyor bazılarında hem UVA hem UBB ışını yayan lamba diyor. ayrıca o lambalardan alırsam 2 lambamdan birisine UVA ampulünü yada UVA + UVB ampûlünü takıp gün boyunca yakarsam sorun olurmu. Sıcaklık konusunda sorunum kalmadı akvaryuma termometre koyup ölçüyorum ama ışık konusunda sorularım var yinede.
selamlar , 1-ben yavru igular için bundan bahsettim tuz takviyesini 4-5 günde bir kalsiyumuda haftada bir dediğim ölçülerde vermen yeterli 2-uva yıda 4-5 dk değil 45 dk demişimdir yanlış gördün heralde sende uv florasan varsa güzdüzleri açık bırakabilirsin sorun olmaz
Tüm cevapların için teşekkür ederim snakehunter. 40-50 dakika yazmaya çalışmıştım yanlış yazmışım. cevaplar için tekrar teşekkürler.