Sürüngen Forumları > İguana
Yeni bir iguana ve tabiki sorular
uzun zamandır istediğim minik dinozora sonunda kavustum ama bir kac sorum var: 1-zemin için kum iidir diye duydum fakat petshoptan aldığım paketin içindne kaplumbağa yemi tipinde ufak seyler cıktı adamn dediğine göre tropikal bölgelerdeki ot,kök vs karışımı bişimiş ve zemin için idealmiş?? sizce bunu kullanmalımıyım?(markası all pet sanırım) 2-bu hayvan arada kacsada sanırım cabuk ehlileştirleblen bi hayvan hatta daha aldğım ilk gün avucuma alıp salata yedirdim :) ve salata yedirmeye devam ediyorum tek cins beslnmesi kötümü? birde vitamin kalsiyumlardan bahsetmişnz acaba bunları nerelerden temin edebilirm?ve markalrı.. 3-yaz boyunca hergün günes ışığından faydalnması icin gunese cıkarcam acaba bu sure zarfnda ışık koymasam olurmu? yoksa gunes yeterli gelmezmi? kısacası hergun gunes gorsede ışık takmalımıym? 4-bu iguanaların ortamlarında cok cabuk bakteri vs ureyebildiğini duydum bunu engelmmek için ne yapmalıyım? (nerden ne alablirim markası) şimdilik bu kadar yardmlanrz için tesekkurler :)
5-bende ısı taşı var acaba rex direkt taşın uzerinemi yatmalı yoksa tasın uzernede zemin ortusnden koymalımıyım cunku direk taşa değince cok sıcak oluyo ve ölmesnden korkuyorum...bide bu ısı pedleri varmış biri bana onun fotoğrafını gönderebilrmi?
6-Günese cıkardığım zaman ağzını acıp hızlı hızlı nefes alıyor akvaryum fazla ısınıyor olabilrmi yoksa gunese gorunce normal bir davranısmı sizlerden bi cevap gelne kadar gunese cıkarmayı düşünmüyorum..
Kimse Yokmu...