Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
Bİ FİKRİ OLAN VARMI
Arkadaşlar akvaryumum oldukça fazla ağır bir koku yapıyor ama nedenini anlamdım daha önceden lepistes besliyordum yaklaşık 1000 tane civarıydı ama her hangi bir koku oluşmuyordu şimdi ise ciklet besliyorum (zebra) ama akvaryumum acayip bir koku yapıyor buda beni rahatsız ediyor havalrında malüm sıcak olması kokuyu dahada fazla çekilmez hale getiriyor akvaryumun zemininde kum yok irili ufaklı kayalar ve çakıl taşları bulunmakta diğer ksımlar ise olduğu gibi büyük kayalar ve küplerle dolu yani kum olsa anlayacam kokunun nedenini ama kumda yok dediğim gibi moturum sürekli çalışıyor 7/24 ama genede kokuyor bu arada kullandığım yemde dip yemi onuda belirtiyim gherçi o yemde acayip pis kokuyor sizce neden kaynaklanıyor bu sorun bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim yoksa yakında burnuam bi mandal takıp öyle yem vercem balıklara kapağı açmaya korkuyorum ya kusacam diye kokudan herkese iyi günler saygılar
benimde akvaryumum 1 metre ciklet besliyorum ama hiçbir koku yapmıyo neden olduğunu bilmiyorum. ama çok ilginç akvaryumun üstü açıksa koku yayılır bi de her hafta yada 2 haftada bir akvaryumun suyunu biraz değiştir ben öle yapıyorum. umarım en kısa zamanda sorunu çözersin.
arkadaşım yemlerin belki rutubet almış ve çürümeye başlamış olabilir.. ayrıca dip yemi yenmediğinde dipte kalır o da koku yapıyor olabilir.. akvaryumda gereğinden fazla balık olabilir.. hayvanlarında bi hastalık olabilir... filitren belki pis su veriyodur iyi temizlemiyodur belki yetersiz kalıyordur temizlemeye ona bi dikkat et.. ayrıca suyu yarıya indirip tekrar doldurman biras fadalı olacaktır bu arada tavsiye akvaryumun kapağı açık dursun çünkü az veya çok tüm akvaryumlar bi şekilde kokuyo koku biriktiği içinde böle pis oluo olabilir.. içerde ölü balık olabilir bizim filitreden ölü balık çıkmıştı filitreyi ve varsa kayaların oyuklarını iyi bi kontrol et
bende anlamadım neden koku oluştuğunu 2 haftada birde 4 parmak su çekiyor ve tazeliyorum ama fayda etmiyor
Merhaba öncelikle filtre malzemelerini yenilemeni tavsiye ederim.. iç filtre kullanıyorsan süngerin eskimiş olabilir.. ayrıca su değişimlerinde 2 parmak değilde, akvaryumdaki suyun 3`te biri olarak hesap yapman lazım, akvaryumun dipten temizliğini mutlaka yapman ve çürümüş bitkilerin varsa akvaryumdan alman lazım.. zaten zebra besliyorsan bitki kalmamıştır sanırım. :))).. ve son çare hala koku gitmiyorsa akvaryumu tamamen boşaltıp temizlemeni tavsiye ederim eski sudan biraz ayırıp yeni su ile aşı yaparsın.. koku gitmez diye birşey yok mutlaka bir sebebi vardır... Kolay gelsin
herkese yardımlarından dolayı teşekkürler
mrb.çok eski bir mesaj ama sorunun devam ediyor ise!kullandığın yemin kalitesiz ve enfekte olduğunu düşünüyorum!akvaryumun köşelerinde siyah küf oluşuyorsa kokunun sebebi mikro canlılardır.kurtulman biraz zor olacaktır!