Hepsievcil

Sürüngen Forumları > İguana

Mesaj Ekle

iguanaların dışkısı nasıl olmalıdır?

igumu 1 ay önce aldım.ilk geldiginde günde 1 kez dışkısını yapıyordu.şimdi günde 4 kez yapabiliyor.ve inanılmaz sulu bir dışkısı var.bu normalmi?her dışkı yaptıktan sonra terraryumunu temizlemek zorunda kalıyorum...ve benim sortie sudan nefret ediyor sanırım.banyo yaptırmaya çalıştıgımda çok korkuyor ve kaçmaya çalışıyor.suyunu da çok ii ayarlıyorum ama hayvanın suya karşı bi fobisi var sanki.bu da normal mi?ayrıca benim igu sortie ne kadar sürede maximum boyuna ulaşır ve o boy uzunlugfu nedir?çok büyümesinden korkuyorum açıkçası.şuan 60 cm.ltfen bana bilgiiii...

img

sortie_ben

18 yıl 11 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba Oncelikle Gunde 4 kez yapmazı biraz garip dıskısı genelde siyah ve koyu kahve tonlarında olur vede ilk once çişlerini yaparlar sonra dıskılarını bırakırlar bu dıskısı resimde gordugum kadarı ile igunu cok fazla buyuk degil ama sonucta yedigi besinlerden dolayı dıskısını degişik bir biçimde cıkarta bilir ona fazla sulu besinler vermemen gerekiyor bu aralar karpuz salatalık muz vb seyler. . . Daha katı besinler suan için daha iyi bir sonuc elde edebilirsin verdiginin besinler arasına brokoliyi kereviz tarzında besinler vere bilirsin mide sorunu oldugunu dusunuyorum suan için. . . Yıkanma olayına geldigimizde herzaman deigim gibi iguların kişilikleri vardır vede seniniksis pek sudan hoşlanmıyor demek. Sortie suya alıştırmak için elin altında kalıcak sekilde onu tutarak ama oseni tutması daha onemli usten bastırarak degil senin elin alta kalıcak sekilde yavas bir sekilde suya sokmaktır unutma ama su ne cook sıcak nede cok soguk olucak ve sortie`nin vucut ısısı dusuk olmamalıdır sıcakken suya girmesi daha rahat olucaktır. Vede suyun içersinde onu serbest bırakma elin ile destekle sena guvendsin senin onu tuttugunu bilsin cunku su aralar banyoya ihtiyacı var gunde 4 kez dıskısını yapıyorsa terrumunuda guzelce yıkmalısın birde kumunu degiştirirsen cok iyi olur tuvalet olayı için kucuk bir kagıt havlu kullana bilirsin onun ustune yapacagını gorurusun eyer bir dıskısını oraya yerlestirisen veya terrumu kirletmek istemessen gidip buyukbir saksı alıp içersini kum ile doldurup dıskıyı oraya koyabilirsin su an için mide probleniden dolayı saksıya yapması daha ii terrumun temizligi ve bakteri olmasını onleyici olur bu. . . Buyukluk konusunda gelince max boy demişşin suan rsimde baktım vede onun max boya ulasması ii bir besin proglamı sonra sevgi ile kafadan bi 10 seneyi alır igular bir muddet sonra genişlemeye baslamaktadırlar kucukken ince uzun olurlar mesela benim igor 80 cm bad de 80 cm ama arasında yasfarkı 3yas ve kalınlık farkı var birtanesi rakı barkadagı diyeri kutu kola misali :) biraz garip bir ornek oldu ama :) ole en uzun igu kuyruk mesefesi ile kayıtlara geçen 2.82 dir bu da dunyada bir ilk olmustu green igular arasında ve de gercekten green igular okadar buyumez o de v gibiydi en fazla buyucegi kuyruk mesefesi ile seninkinin 1.50 olur buda degim gibi bi 10 seneyi bulur. . . saygılarımla. . .

img

xcvxc

20 yıl 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

çok teşekkür ederim.ilk defa iguana besliyorum ama sortie benim için acaip önemli.onunla aramda inanılmaz bir duygusal bag var.ben onun sogukkanlı bir hayvan olmasının yanında beni anlayan,inanılmaz zeki ve duygusal bir hayvan oldugunu düşünüyorum.bilmiyourm belki bunları beynimde ben yaratıyorumdur ve aptalca gelebilir.ama böyle düşünüyorum ben.bu arada biraz hapşurmaya başladı.ve snakehunter ın yazdıgı bişey vardı haftada 3-4 kez bıçak uncu kadar yiyecegine tuz serpin yazıyodu.ama benimki kesinlikle yemiyor öyle besini.ne yapmalıyım.şu calsium vitamininden versem yeterli olurmu?benim soracagım o kadar çok soru varkiii...şimdiden saol ilgin için.

img

sortie_ben

ÖZEL MESAJ

selam arkadaşlar, sortie_ben aramıza hoş geldin arkadaşım,xcvxc dostumun yazdıklarına ekleyecek bişey yok sağolsun her şeyi yazmış, bütün sorularına burdan yardımcı olabiliriz o konuda aklına takılan en küçük soruyu bile bizlerle paylaşki aldığın canlının yaşam şartlarını en iyi yapmak için elimizden geleni yapalım,,,snakehunter,,,

teşekkür ederim snakehunter...

img

sortie_ben

ÖZEL MESAJ

merhabalar oncelikle bence de sizin dediğiniz gibi igular cok anlayıslı duygusal birer hayvanlar bunu beslemeden anlaya bileceklerini zanetmiyorum diyer insanların genelde sogukkanlı vede tileri biraz onlara degişik geldigi için cekiniyorlar tamam surungenlerin hiç birisi sırıtkan bir hayvan degil bunun bilinciindyim ama o olay bir histir bence. . . Vitamin olayına gelince Calsium her zaman vermeliyiz vede bu kemik gelişimi için buyuk rol oynar vede seranın likit vitaminleri var surungenler için buda yemegine veya suya karıstırmanız gerekiyor benim kiler onun kokusunda nefret etikleri için onlarda o yemeklerini red ediyorlar bu yuzden ben vitamin vermek için havluya sarıp agzlarına damlatmam gerekiyor ve bu biraz kotu. . . tuz olayında ise mineral bakımından gerekmektedir calsium verirken bıcagın ucu kadar calsium karıstırman olabilir ama eyer durumun var ise seranın vitaminlerindende kullannı tavsiye ederim cunku gercek anlamda igunun buyumesi derisini herseyine etki ediyor birde gunes olayımız var igunu hergun 10-20 guneste bırakarak onu guneslendirmen igun için oldukca iyi vede keyifli olucaktır hatta suresi nekadar uzun olursa o kadar iyidir ama gnesten gitmek istersedezorla onu tutma orada vede asla terrumunu tutup gunes altına koyma cunku terrum camlardan dolayı cok cabuk bir sekilde ısınacak vede rahatsız edicektir.:::snakehunter::: dedigi gibi aklındaki butun soruları sorabilirsin cunku sorulara cevap bularak bu hayvanarı daha rahata kavustura biliriz saygılarımla. . .

img

xcvxc

20 yıl 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ