Hepsievcil

Sürüngen Forumları > İguana

Mesaj Ekle

yardim lutfennnn

ilk mesajim:) selam herkeze ben bisey sormak istiyorum.. iguana almak istiyorum ve almadan once yasama kosullari,bakim,yemek vb seyler hakkinda bilgi almak icin nette arastirma yaparken burayi buldum fakat burada verilen bilgi ve tavsiyeler hep farkli.. bikac soru sormak istiyorum cunku bakmislik olmak yada moda olsun diye iguana beslemek istemiyorum dogru duzgun bilgi edinmek ve bakip bakamayacagimi gormek istiyorum.. iguana icin en iyi ortam akvaryummudur yoksa kafesmi? Eger akvaryumsa akvaryum cammi olmalidir yoksa cam iguana icin zararlimidir (zararliysa neden?)? İguana beslerken sadece sebzemi yedirmeliyim yoksa meyvede verebilrmiyim? İsitici kaya sagliklimidir iguana icin? eger kucuk akvaryumda beslersem boyu yinede uzarmi? (sanki boyle bisey duymustum: iguanayi buyuk yerde beslersen boyu uzar kucuk yerde beslersen ufak kalir..) Snakehunter ve murathan isimli uyelerin verdigi bilgilerden yola cikarak bu sorulari soruyorum.. Tesekkur ederim..

img

sicanzi

18 yıl 11 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm senı cok takdır ettım,bi cok ınsan beslıyecegı hayvanı oyuncak zannedıor.mesela bende bunlardan bırı ıdım.sonradan anladım neyın ne oldugunu.eskı ve yenı forumları okumanı tavsıye ederım.gereken butun bılgıler mevcut bence.iguana ıcın en ıyı ortam kafes.gereken hava sirkülasyonu akvaryuma gore daha cok saglanır.ben akvaryumd beslıorum camın herhangı bı zararı yok.kafes cok daha ıyı tabı.meyve kesınlıkle gereklı.haftada 3 kere falan verebılırsın.ne kadar cok cesıt o kadar saglıklı bı ıguana.ısıtıcı tasları pek tavsıye etmıolar.geregınden fazla ısınma ıhtımalı varmıs buda cıddı yanıklara neden olabılıormus.buyume acısından kucuk akvaryumla buyuk akvaryum arasında bı fark olacagını zannetmıorum,hayvanın strese gırme ıhtımalı var,belkı bu yuzden geregı kadar buyumeye bılır.ayda ortalama 2 cm kadar buyuyorlar.snakehunter ve xvcxvc arkadaslarımızın dedıklerını kesınlıkle dıkkate almalısın.ben bı cok seyı onlardan ogrendım,gercekten profesyoneller. iyi günler...

img

leıgonnaıre

18 yıl 11 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selam sicanzi sende aramıza hoşgeldin, ne kadar cok cesıt besin o kadar saglıklı bı ıguana LEIGONNAIRE bu sözü en önemlisi,,,snakehunter,,,

ayrıca kafes olsa hem havalandırma hemde rahatlık bakımından en iyisi olur ancak kafeste nem muhafazası ve ısı sabiti zor bu yüzden camı öneriyoruz,,,snakehunter,,,

cok tesekkur ederim=))))))))

img

sicanzi

18 yıl 11 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ