Köpek Forumları > Köpek Sağlıgı ve Bakımı
arkadaşlar lütfen yardım
köpek aldım 2 aylık aşıları bitmediği için dışarı çıkarmıyorm balkona alıştırmak istiyorum tuvaletini ;ama olmuyor çok ugraştım azarlamak da istemiyorum...lütfen bilen bi arkadaş yazsın neler yapmamız gerektiğini işe yarasın şu forum..yteşekkürler arkadaşlar
merhaba arkadasim kopegini asilari bitmeden disariya cikartmaman cok guzel oncelikle.eger kopegini balkona alistirmak istiyorsan daha onceden uzerine pisledigi bir essya varsa eger onu yavasca balkon kapisinin onune cekebilirsin ve sonra disariya yani balkana yapmasini saglayabilirsin veya ama her yemek ve oyundan iki saat sonra onu balkona koyabilirsin hadi kolay gelsin
arkadaşım benim köpeğimdede bu sorunla karşılaşmıştım ki herkes karşılaşıyor aynı durumla ben eski bir tepsiye kum doldurup baloka koymuştum köpekler iç güdüsel olarak toprağa ya da çime yapmak istiyorlar benim ki zamanla kuma yapmaya alıştı yemek yedinten sonra yarım saat içinde mutlaka tuvaletlerini yapma ihtiyacı duyuyorlar zaten davranışarlıda bunu belli ediyor koklamaya başlıyorlar bunu yakalarsan tuttuğun gibi tuvaletini yapomasını istediğin yere götür 5 - 6 kere tekrarladıktan sonra onlar oraya yapmaya gayret ediyorlar tabi bu köpeğinin ırkıyla ve karakteriylede alakalı benim çok sevimli 8 aylık bi goldenim var çok çabuk öğreniyor ve çok da sakin apartman hayatına benden daha uyumlu diyebilirim şimdiye kadar havladığını duymadım annem artık kızmaya başlıyo ya ne biçim köpek bi havlasada şenlik olsa biraz diye şimdiden kolay gelsin köpeğine iyi bak