Hepsievcil

Sürüngen Forumları > İguana

Mesaj Ekle

PETSHOPLAR ve YAVRU İGULAR

ARKADASLAR İGUANA SEVEN BİRİ OLARAK PETSHOPLARA BAKIYORUM!GORDUGUM KADARIYLA BUTUN PETSHOPLARDA İGUANA VAR!AMA İGULARIN HEPSİ COK KUCUK VE SAGLIKSIZ ALIRKEN LUTFEN DİKKATLİ OLALIM!CUNKU BU İGUANALAR PEK UZUN OMURLU OLACAGA BENZEMİYOR!ALICAKSANIZDA İLK ONCE HERTURLU İHTİYACINI TEMİN EDİN VE İGUNUZU OYLE ALIN!SONUC OLARAK İGULARIN MUTLULUGU COK ÖNEMLİ EN AZINDAN BENİM İÇİN!!

img

nyayman

19 yıl 1 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

uyari icin tesekkur ederim kendi adima.. 2 tane sorum olacak.. hala bi igu almadim pek cok petshopa baktim,fiyatlar arasinda ucurumlar var.. birinde 60$`a varken digerinde 150$`a oluyor, bu fiyatlar neden boyle? (bahsettigim fiyatlar bebek iguana icin) aralarinda bu kadar fiyat farki olan iguanalarin birbirinden ne farki vardir? ... birde igularin cinsiyetleri bebekken ayirtedilebilrmi? (belli bi sure sonra ortaya cikar gibi kulaktan dolma bi bilgiye sahibim) bilgilendirirseniz sevinirim..

img

sicanzi

18 yıl 11 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadasım bilgilerim var ama ukalalık yapmak istemiyorum bu soruları sana zahmet xcvxc ve snakehunter a sor(hoca onlar):) haddimize degil:)

img

nyayman

19 yıl 1 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sicanzi, sorularına cevap olarak; "...birinde 60$`a varken digerinde 150$`a oluyor, bu fiyatlar neden boyle?..." Bunun sebebi ülkemizdeki pek çok pet shop`un manav mentalitesi ile, sanki kiloyla mal alıp-satar gibi hayvan satmaya çalışmasıdır. Örnek olarak adam 500 tane igu istemiştir, buna da xxx dolar vermiştir, sonra salak herif hayvanlara bakmayı bilemediği için 450 tanesi telef olmuştur, o da istemeden fiyat arttırımına gitmiştir. Bunun dışında resmen müşterinin tipine göre anında fiyat biçen çakal pet shop`çular da var. Bence en sağlıklı çözüm bir karışlık yavru iguanalardan tamamen uzak durmak. Hem hayvanları rezalet şartlarda ithal ediyorlar, çoğu ölüyor, ölmese de hastalıklı oluyor ve büyümeleri çok zor oluyor. Ayrıca işin bir öteki yüzü de iguana beslemek isteyen insanların psikolojisi. çoğu iguana`yı o şirin, minik şeyler sanıyor ama onun biyiyip 1 metre+ `lik bir hayvan olacağını düşünemiyor/bilmiyor ve dolayısıyla hayvana da iyi bakamıyor. "...birde igularin cinsiyetleri bebekken ayirtedilebilrmi?..." bunun için "probing" diye bilinen bir yöntem vardır, ( http://www.geocities.com/RainForest/9008/gender.html ) en basit tanımı ile igu`nun "amı/götü" diyebileceğimiz bir deliğe ince plastik bir çubuk sokularak "derinliği ölçülür." eğer içerideki cinsel organ tüpleri sığ ise igu dişi, derin ise igu erkektir. Bu yöntem çok zor bir yöntem, hele ki iguana yavru ise yanlışlıkla hayvanı yaralamak ya da öldürmek çok kolay. ancak bu konuda bilgisi olan veterinerlerce yapılmasını öneririm. bu seçenek yoksa en iyisi bekleyip görmek tabii ki =)

img

nemoramjet

18 yıl 10 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşlar ben satılık iguana buldum.Yaklaşık 10-15 cm boylarında.Sizce bu yavruyu almalımıyım.Bu yazıdan sonra 2de kaldım.İguanamın 15 gün sonra ölmesini hiç istemem.Şimdiden teşekkürler.

img

x_serci

18 yıl 10 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ