Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Kaplusum güneslenmek istemiyor
su kaplumbagam güneslenmek istemiyor bunun nedeni ne olabilir?her zaman arada bi yerde bir gölge buluyor ve oraya girip öylece bekliyor...günes gittikten sonra geri akvaryumuna koyuyorum aniden cin gibi oluyor...nedeni ne olabilir? şimdiden tesekkürler...
Aşırı güneşten hoşlanmıyor demek ki. Ancak güneşe çıkardığında mutlaka yine suyu olsun. Üzerine çıkabileceği kayası olsun. Öyle kuru kuru koymamalısın güneşe. Hatta gölgelik yeri de olmalı.
selam beppomomo, dediğin hersey var ama güneslenmiyor gölgeye kacıyor...kabugu da yumusamaya basladı ama hala guneslenmiyor...ne yapabilirim?
bu durumda yapabilecegin sey uvb lamba kullancaksın akvaryumda vede tabi günes ısınındaki kadarını karsılamasada vitamin kullanıcaksın
Zorla güneşe çıkar o zaman. Kabuğu yumuşamaya başladıysa durum kötü. Güneş görmesi dışında başka çaresi yok. Nerede yaşadığını bilemediğim için, eğer Akdeniz bölgesi veya sıcak bir bölgeyse yine de öğlen güneşi değil de daha çok sabah veya akşam güneşini tercih et. Rahatsız olmasın kaplumbağa. Suyu da olsun ama. Leğene koy, ortasına bir de kaya. Ister çıksın ister suda kalsın. Bu arada mutlaka kalsiyum takviyesi yapmalısın. Kabuk sertleştirici falan sakın ama sakın sürme.
selam beppomomo, evet sıcak bir yerde yasıyorum diyarbakırda... önerilerini uygulamaya basladım...kalsiyum takviyesini de peynirle yapıyorum...uygun olur diye düsündüm forumdan arastırdıgım kadarıyla... tekrar sagolun...
Önce hemen belirteyim Beyaz Peynir zararlı.Güneş konusunda momoya katılıyorum böyle bir durumda metazori yapmak lazım.Bazen bende yapıyorum.Fakat riskli ama bu riski aşmak için şöyle bir yöntem kullanılabilir.Kaplumbağayı gölgenin ilerlediği yönde özel ayarlanmış bir noktaya koyabilirsin yani ilk başlarda hiç gölgesi yoktur zoraki güneş alır ama ilerleyen saatlerde güneşin hareketiyle gölgeler ilerler ve kaplumbağa önce kısmen sonra tamamen gölgede kalır.Böylece kaplumbağayı güneş altında unutma riskini engellemiş olursun.Mesela sert güneşte yarım saat yumuşak güneşte bir saat gibi güneş alsa sonra gölge olsa yeter.Önce böyle bir konum belirle ve gölgenin ilerleme hızını kontrol et kaplumbağayı ona göre güneşe koy.İnşallah doğru anlatabilmişimdir
frozen`a katılıyorum. Ben de balkonda aynı yöntemi uyguluyorum. Kaplumbağaları da güneş çarpar arkadaşlar. Kalsiyum için ise peynir verilmez.