Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
zebra ciklit ve aydılatma
arkadaşlar benim 70 40 40 boylarında akvaryumum var ve içinde 7 santim boylarında 1 çift zebra çiklitim var 3. defa yavru aldım her defasında 250-400 yavru alıyorum.bu balıklara devam etmeliyim mi yoksa kendime başka bir damızlık ciklit türümü almalıyım? bululnduğum ilde damızlık ciklit bulamıyorum ancak bunlar bulabildim bana yardım edecek birileri yok mu? ayrıca akyaryumumda aydınlatma sistemi var ancak kullanmıyorum kullanmalıyım mı bi yararı olur mu aydılatmanın?acil cvp bekliyorum bye
zebralar cok fazla yavru veren bi ciklet türü olması onun iii bi yanı fakat büyüzden de degersizler anlıyacagın vermeye calıssan para etmez eger cok balık istiyosan devam et.aydınlatma sistemin varsa kullanmamanın bi anlamı yok zararı tabiki olmaz ama yararıda yok ha tabii görünüs olarak daha güzel olur..hangi il/ilce?
ben su anda afyonun cay ilcesindeyim
ya benim 6 7cm civarında cikeltlerim var.YANLARINA ZEBRA CİKLET ATARSAM Bİ SORUN OLUR MU
yukarıda aydınlatmanın yararıda yok derken yalnızca balıklar için söz etimişim ;yoksa bitki besliyorsanız elbette ışıklandırma olması gerekir..Ayrıca akvaryumun ışıklandırılması son derece saglıklıdır.
sevgili IRANEC, aslında bu başlıgın yazımı yaklaşık bir yıl olmuş ancak sizin bu şekilde araştırıp kendiniz için faydalı olunabilcek bir başlık bulmanız çok hoşuma gitti.Keşke tüm üyeler sizler gibi sitedeki başlıkları biraz araştırdıktan sonra sorularını yada önerilerini yazsalar.Böyle olmayınca haftada bir hep aynı konuları tartışmak zorunda kalıyoruz..Neyse,
sizin cichlidlerinizin zebralarla uyumlu olacagını söyleyebilmemiz için beslediginiz balıgın ne tür bir cichlid oldugunu belirtmeniz gerekir..
Saygılar..
selam tangozcan zebrayı yeteri kadar beslemişsin Cranonun dediği gibi zebra cikletin değeri yoktur akvaryumcuya bedavaye versen bile almazlar çok agrasiflerdir.sana önerebileceğim balık ilk önce frontosa ama bunun için ilk önce akvaryumu büyütmalisin çünkü o ebatta bir akvaryumda frontosa yaşamaz akvaryumu büyütme şansın yoksa malawi türüne geç (yunus,sarıprenses)gibi
bu arada işığın bitkilere faydası olur ayrıca işik florasan ise ve grolüx olmalı yavru balıkların gelişimlerinede faydalı olur