Kuş Forumları > Papağanlar
Jako---> ishal sorunu
jako ishal olunca ne yapmak gerekiyor...
dostum yumurtayı haşla sadece sarısını ver. veya vitafor denen ilacı vermeni tavsiye derim geçmiş olsun
Merhaba, kanaryalarimda ve papaganimda ishal durumlarinda sulfamezatin diye bir ilac var cok olumlu sonuclar aldim. sanada tavsiye ederim. temiz suyuna 6 damla damlatip 3 gun suyunu degistirmiyeceksin. sonra 3 gun hergun temiz su vereceksin. durum ayni ise tekrar 3 gun ilacli su ve 3 gun temizsu verirsin.Insallah papaganin iyilesir. Bagirsak enfeksiyonlarinda son derece olumlu sonuclar aliniyor. iyi gunler Burak [email protected]
öncelikle ishal olan kuşunuzun gerçekden ishalmi yoksa yediği bir besindenmi kaynaklı olduğunu bilmekde fayda var. Dışkısından alacağınız numuneyi tahlil ettirmeniz ve ishal çeşidine göre ilaç kullanmanızı tavsiye ederim. Ankarada veterinerlik fakültesi kültür tahlili yapıyor. veya bulunduğunuz illerdeki veterinerlik fakültelerinde yaptırabilirsiniz. arkadaş sulfamezatin önermiş. ishal ilacıdır, doğrudur. Bunun yanı sıra tetramezatine, taylan, baycox, levamizon, baytiril %5k, ve daha niceleri ilaç olarak önerilebilir. İlk olarak haşlanmış patates, ve prinç suyu veriniz. Sıcak yerde muhafaza ediniz. ilaç kullanıyorsanız 13 günden aşağı bir ilacı kullanmayınız. İlacın vucuttaki tahribatına karşı mutlaka extra vitamin kullanınız.
slm, kullanmanız gereken baytril dir bu ilacı tarım ilacı satan yerlerde temin edebilirsiniz. almıs oldugunuz ilacı 1,5 lt suya 2 damla damlatın 3 gün boyunca sadece o suyu içirtin bir kac gün içinde muhakkak düzelecektir... düzelmezse ben burdayım ((: