Kuş Forumları > Güvercinler
Balkonlarına güvercin gelmesin diye ağ geren psikopat ruhlular
Arkadaşlar merhaba,ben duyarlı bir hayvanseverim,daha doğrusu çevresine,yaşadığı doğaya saygısı ve sevgisi olan sevgi dolu bir bireyim.Sizinle son zamanlarda yaşadığım bikaç olayı paylaşmak istiyorum,ben Ankara/Çayyolunda oturuyorum,güya sosyal statüsü ve eğitim düzeyi yüksek insanlardan oluşan bir yerleşim yeri,ama gelip görseniz alakası yok,herkes bencil,çıkarcı,maddiyatçı,insan-hayvan-doğa sevgisinden bihaber olmuş,tabi istisnaları tenzii ediyorum.Hal böyle olunca yani doğa,bitki,hayvan sevgisinden yoksun insan,insana da sevgi ve saygı duymuyor ve neticede duyarsız,sevgisiz ve ruh gibi beton modeli insanlar yetişiyor.Bu aralar dikkat ediyorum,heralde sadistlik modası olsa gerek,bazıları balkonlarına baya bildiğiniz balık ağı geriyorlar ve tabi güvercin bu.. nerden bilsin takılıp ve çırpınıp can vericeğini,o da bir kez konmuş oluyor bu balkonlara,karşımızdaki apartmanda oturanlardan biri balkona ağ germiş,bu sabah güvercinin teki takılıp kaldı ve saatlerce çırpındı,ben görür görmez koştum ama tabi evde kimse yok,görevliye söyledim,komşulara söyledim,olmadı itfaiyeyi aradım,onlarda ağaçta kalmış,oluklara sıkışmış bir hayvan olsa müdahele ederiz ama şahsın balkonuna müdahele edemeyiz dedi.Bi de en üst kattalar,haliyle alttaki komşu uzun bir çubuğa bıçak bağladı kesebilmek için ağı,ama ne fayda,kopmuyor,zavallı güvercin saatlerce çırpındı,kanadı mahvoldu,ailece sinilerimiz nasıl bozuldu anlatamam,ağlamaktan başıma ve mideme kramp girdi ve kuş her çırpınışında daha da çok ağa dolandı,sonunda komşumuz sopayla ağın bi yerinden tutup çekti,kuşu almış oldu ama ne fayda,kuşun kanadı kırılmıştı ve artık yapacak hiçbirşey yoktu,çünkü öldü.Ben o kadar hassas bir insanım ki balkonuma gelen kanadı kırık bir güvercini evimde tam 3 yıl besledim,ona gözüm gibi baktım,sevgiyle...Millet evladına tahammül edemiyor kaldı ki güvercin,düşünün ne günlere kaldık.Neyse akşam, kadın evine geldi,biz de balkondayız,tabi yine kuşlar gidiyor ve yine bir kuş takıldı,kadın da tesadüf balkondaymış,o kadar normal geliyo ki demekki ona,gayet rahat,istifini bozmadan yakaladı kuşu,çözdü ve bıraktı,o sırada annem kadına seslendi ve gerekli uyarıları yaptı,"Bakın yazık hayvanlar sizin yüzünden vahşice,çırpına çırpına ölüyor,lütfen kaldırın bu ağı,biz bu manzarayı görmek ve yaşamak istemiyoruz" diye ve kadın ne dese beğenirsiniz"sizi duyamıyorum ben" dedi ve içeri gitti.Şimdi ne dersiniz ve ne yaparsınız böyle bir tipe?Böyle duyarsız,duygusuz,cani,sevgiden anlamayan,ruhsuz insanlara ne yaparsınız?Biz konuyu yönetime açıcaz (ki açtık da aslında kaçkez)ve bu ağların toplatılmasını istiyeceğiz tabi kaile alırlarsa,ama daha üst ve çözüm getiren hangi mercilere bildirebilirim bu konuyu sizce?Sizin gibi hayvansever duyarlı dostlardan yorum ve öneri bekliyorum....
evet haklısın duyarsız insanlar