Sürüngen Forumları > İguana
UV lambasi şartmi??
merhaba, ben iguana almayi dusunuorum we alipta bilincsizce bakmaya calismak yerine once nelerle karsilasicagima we nelere ihtiyacim oldugunu ogrenmek icin neti kurcaliyim dedim:) yazilmis bir cok basligi okudum, iguanalarin gereksinimleri arasinda ultra violet olduunu gordum. bu lambayi kullanmak yerine dogal gunes isigina maruz birakmak ne derece dogru weya ne derece yanlis olur beni bilgilendirirseniz sewinirim.. ayrica oorenmek istedigim bikac sey daha war, bunun icin msnden irtibata gecebileceim arkadaslar yardimci olursa sewinirim. Msn:[email protected] smdiden tesekkurler..
Güneş tabiki en doğrusu olacaktır tabi, ama onu da dikkatli uygulamak lazım zira terraryum aşırı ısınıp iguya zarar werebilir. Günlük 1-2 saat arası güneşlendirmeliyiz bunu da küçük terraryumlarda yapmamalıyız, camlar çabuk ısınır ve bir fırına dönüşür terraryum. İgumuz güneşi doğrudan almalı, arada bişey olmamalı, eğer terraryumla koyuyorsak igumuzun istediği zaman vücut ısısını düşürebileceği gölgelik yerler bırakmalıyız. Bunlar yazın olabilecek şeyler ama kışın, bi de istanbul gibi kışları güneşe hasret, soğuk bir memleketteysek! uv ışınları için o lambalardan bulundurmamız şart, uva ve uvb lambaları. Yoksa uzun süreçte igumuz metabolik kemik erimesine yakalanacaktır. Saygılar; The King of "REPTILE"s
ben şu anda yuvasını direkt güneş ışığı alan bir yere koydum ama tabii öğlen saatlerinde yuvanın bir tarafını örtüp o bölümün gölge olmasını sağlıyorum ve bunaldığı zaman oraya kaçıyor yazın lamba kullanmak bana mantıklı gelmiyor evin güneş alıyorsa ve yuvanın nemini sağlarsan güneş en iyisi bence...