Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
Yardim
Arkadaslar, Oglum`a akvarrum istedi ve aldim. Surekli baliklar aldik fakat aldigim yerden gelen baliklar genelde olduler. Elimde kalan vatoz, copcu baliklar. 2 erkek lapistes ve 4 kilic baligi. Bunlarla birlikte yasayabilen baliklar neler ? Saglikli baliklar nereden alabilirim ? Tecrubem olmadigindan tercihim ucuz baliklardir. Yardimci olabilirmisiniz?
Elbette.. :)
İşte bu tutku (akvaristlik) bu kadar güzel ama sorumluluğuda o denli önemli, bakımıda bazen güç.. Çoğu kişi balık beslemenin kolay bir şey olduğunu düşünür ve basite alır hatta besleyenler bile buna takılır.. oysa balık beslemek zor iş ayrıca çok çok çok masraf isteyen bir hobi.. trion bu yazdıklarım sana özel değil yanlış anlama sadece bir giriş yapmak istedim ama biraz felsefikmi oldu nedir? Neyse.. :)
Vatoz ( türü?), çöpçü (türü?) genelde çoğu balıklarla yaşar.. Fazla büyük değillerse lepistes ve kılıçlarla beslenmesinde bir problem yok ama kalkıpta bunların yanına japon yada cichlid konmaz (vatoz ve çöpçü hariç)
Siza tavsiyem eğer akvaryumunuz uygunsa bol bol bitkilendirme yapın ve çeşit olarka da başka bir balık beslemeyin. Lepistesin birçok türü var bu balıklardan alarak akvaryumu zenginleştirebilirsiniz.
Sağlık balık kendini şöyle blirgin eder:
Akvaryumda dolaşmasını bilir, bulunduğu akvaryum içerisinde başka balıklar tarafından tartaklanmaz hatta bazen kovalar..(elbette kovalanabilirde). Alacağınız akvaryum suyunun rengine bakın! Eğer kızılımsı yada aşırı bir sarılık varsa o akvaryumdan balık seçmeyin. Bu aada hatırlayayım akvaryumunuz en az 50 lt olsun.
Balıklarınızın ölme sebebi suyun kendi suyunuzdanda kaynaklanıyor olabilir. Önce akvaryuma temizlenmiş aksesuarları bitkileri ve kumu konur. Sonra su ile doldurulup balıksız en az 1 hafta bekletilir. Bu süreçte sıcaklık sabitlenir (sizin için 27 derce ideal) su iyice havalandırılır ve filtrede devamlı açık kalmalıdır. Ayrıca sü düzenleyici bir ilaç kullanabilirsiniz mesela mikofish... Daha sonra yeni balıklar geldikleri poşeti açmadan kendi suyunuza konur ve 15 dk bekletilir sonra açılır. Eğer poşetteki suyun kendi akvaryumunuza dolmasını istemiyorsanız 15 dk su yüzeyinde bekledikten sonra leğen gibi bişeyin içine alınır açacağınız yere kepçeyi koyup suyu bu kepçeye dökersiniz su leğene balıklarda kepçeye düşer oradanda hemen kendi akvaryumunuza balıkları koyarsınız.. Bu şekilde hiç denediniz mi? Bu şekilde yaptığınız taktirde ölüm yüzdesi çok çok azalır.. Ama ölümler elbette olabilir hemen ölü balığı akvaryumdan alırsınız. Ancak bu her seferinden olan bişeyse akvaryumcu değiştirilir ;)
Balıklarınıza temiz, kaliteli ve onlara uyugun yemler kullanın. Akvaryum suyunun yüzde 5-10 unun 3-4 günde bir en az 3 gün dinlendirilmiş su ile değiştirilir.. Ayda yada 20 günde bir ise akvaryum suyunun yüzde 30-40 ı değiştirilir(genel su değişimi).
Salıklı balıklar, kolay gelsin..
Cok tesekkur ederim Crano, Sormak istedigim bir sey daha .. Lapistes yerine, cichlid turu baliklara gecmem daha iyi mi olur ? Bakimi acisindan farklilar mi? Bunlarin da farkli bir suru turu vardir. Ne tur almam gerekir? Lapisteslere gore daha dayaniklilar mi ? Bu konuda detayli bilgi alabilecegim yazilar felan biliyormusunuz? simdiden tesekkurler.
yanına canlı doğuran türleri koy daha rahat beslersinnn
Size daha ayrıntılı yardımcı olmaları için akvaryum ölçülerinizi belirtmenizde fayda var!!
Ccihlid her balıkdan daha dayanıklıdır (istisnalarda var tabi). Cichlidlerin bildiğim kadarıyla 300-350 den fazla türü var.. Bırakın farklı türleri cichlidlerin arasındaki balıkların bile hepsinin bakımları ve ihtiyaçları ayrıdır..
Akvaryum ölçüleriniz? bu sorya yanıt olrak yapmanız gerekeleri size anlatmaya çalışcam ve tavsiyelerde de bulanabilirim..
Akvaryumun genisligi 65 cm dir. En cok merak ettigim beraber yasayabilen cichlid turlerin neler oldugu? veya uyumlu bir kombinasyonda hangi turler bulunabilir.