Hepsievcil

Köpek Forumları > Köpek Sağlıgı ve Bakımı

Mesaj Ekle

tüy problemi

golden köpeğimin tüyleri mevsimli mevsimsiz dökülüyor artık bende temizliğiyle uğraşmaktan bıktım usandım tüy dökülmesini önliyecek olan ilaçlardan ve de aşılardan bahsettiler peki bunlar zaralı mıdır?? köpeğimin tüylerini de kestirmek istemiyorum evde bakılan bir köpek için tüy sorunu nasıl o ve ben zarar görmeden çözülebilir?? LÜTFEN YARDIM EDİN!!!

img

nonsleeper

21 yıl 6 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sevgili nonslepeer, Tüy dökmek, köğeğin doğasında var. Eğer bir canlının doğasından olan bir şeyi, suni yollardan, insan müdahalesi ile önlemeye çalışırsan, hata etmiş olursun. Her köpek senede bir kere tüy değiştirir. Senin yapacağın, ya tüylerini bu dönemde keserek, ortalığın batmasını önlemek, eğer bunu yapmıyorsan, sık sık tarayarak, dökülen tüylerin ortalığı batırmasını engellemek.

teşekkürler öneriniz için ama bişey daha sormak istiyorum acaba bir goldenın tüyleri kesilebilir yada kısaltılabilinir mi?yani benimkinin tüylerine ben de dahil herkes bayılıyor görüntü açısından nasıl olur yani elinizde hiç tüyleri kısaltılmış bir golden fotoğrafı var mı??varsa [email protected] adresine gönderirseniz sevinirim bir de bişey daha duydum uzun tüylü köpeklerin tüyleri kesilince bunalıma giriyorlaşmış doğruluğu var mıdır acaba??biliorum çok soru sordum ama köpeğim benim herşeyim hayatımın çoğunluğunu o oluşturuor bazen var olma sebebim olarak bile düşünüyorum sorularım arasından cevaplayabilecekleriniz olursa sevinirim bu foruma vakit ayırdığınız için teşekkürler..

img

nonsleeper

21 yıl 6 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sevgili nonsleeper, ben goldeni tanımam, 1 metre yakından bile görmedim. Ben sana tüy döken köpeklerle ilgili genel bir bilgi verdim. Benim uzmanlık alanım Kangal Köpeği ve diğer Türk ırkları.

Aslında konunun uzmanı sayılmam ama geçenlerde tüyleri kırpılmış bir Golden gördüm ve çirkin olmamıştı.Genel olarak Köpeklerin tüylerinin kesilmesi doğru mu değil mi onu bilemiyorum ama bizde bir Terrier vardı o zaman Mersindeydik ve havalar inanılmaz sıcak olurdu, tüyleri kesilince hayvancık çok rahatlardı ama ilk bir kaç gün kompleks yapardı.

img

scbatur

20 yıl 1 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selam nonsleeper,benimde golden''ım var ve tüylerini döküyor...ama senin bahsettiğin kadar aşırı değil.sadece tüy dökme dönemlerinde nerdeyse değdiği heryeri tüy yumağı haline gitiriyordu ama mevsimi geçtiği için şimdi normal döküşlerini yaşıyoruz...bana sorarsa sırt tüylerini kestirmelisin,bu şekilde olan ve hatta bu şekilde yaşayan bi çok golden biliyorum...evet tüylü hali daha güzel ama sırtının tüysüz olmasıda kötü değil.hiç değil hemde.birde bir tanıdığım senin gibi goldenının ianılmaz derecede tüy dökme probleminden kurtulmak için yazın tüylerini kazıtmıştı,direkt deri kaldı hayvancıkta ama daha sonra(yani tüyleri uzadıktan sonra) tüy dökme sorunun yüzde 50 azaldığını felan söylemişti...belki seninkinde aynı etkiyi yatamayabilir tamamen kazıtmak ancak diğer yöntem (sırt tüylerinin kesilmesi) seni rahatlatabilir...denemelisin...

img

seyran

20 yıl 2 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ