Hepsievcil

Kuş Forumları > Papağanlar

Mesaj Ekle

dişi jako.

benim 13 yaşında dişi jakom var. her dönem eşi olmadığı için boş yumurta yapıyor.Antalyada yaşıyorum yılda 2 defa yumurtluyor.tabi yazık oluyor yumurtalara,eş almak istiyorum saygılar.

img

sherif

19 yıl 11 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kuşunuzun cinsiyetinden tam eminseniz birsey diyemem ama, her yumurtlayan kuş disi degildir.. Erkek kuslarda yumurta yapabilirler..

Eger kesin dişi ise, yanına bir es bile alsanız, o hersene olan yumurtaların dolu olacagı anlamınada gelmez..

img

jixx

20 yıl 4 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm arkadaslar sizden bir ricam olacak beni bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim.Ya öncelikle bu sitedeki yardımlarınız için hepinize tesekkür ederim.JAGUAR cinsi bir papağanın yavru ve olgunlaşmöış haldeki fiyatlarından beni haberdar ederseniz çok sevinirim.Bu arada acil fiyatları öğrenmem lazım yardım ederseniz iyi olur arkadaslar.şimdiden tesekkür edrim...

img

rojhelat

20 yıl 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Affınıza sığınarak birşey sormak istiyorum; erkek kuşların da yumurtlamasıyla ilgili bilimsel bir kaynak gösterebilir misiniz?

img

fawoox

20 yıl 2 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sevgili Jixx, ben de papağanlar konusunda kitap yazmış biri olarak erkek papağanların yumurtladığına dair hiçbir kaynağa rastlamadım. Sevgiler...

img

papagan

20 yıl 7 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Evet benimde bildiğim kadarıyla yumurtlayan ister eşli, ister eşsiz olsun papağanlar hatta tüm canlılar dişidir.

img

parrotstr

19 yıl 11 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Düzeltmedir ;

Arkadaslar kimseye kesinlikle yanlıs bilgi vermek istemem.. Cunku boyle forumların cok ciddiye alındıgını biliyorum..

Benim uzun yıllardır bildigim birsey vardı.. Köydeki evimizde bizim akrabalar, tavuk kumeslerinde arada sırada kucuk yumrtalar alırlar.. bende sordugum da bunlar horoz yumurtası derlerdi, yılda bir veya 2 kere yaparmıs.. Boyu normal tavuk yumurtasından cok daha kucuk, ici bos sadece kabuk olurdu..

Bende o sureden beri erkek kusların, kanatlıların yılda bir veya 2 kere bos yumurtladıgını bilirdim..

Bu yazımdan sorna bu olayı arastırdım, ve koydeki o horoz yumurtası diye bildigim yumurtaların aslında ilk yumurtlamaya baslayan tavugun yumurtası olabilecegini ogrendim..

bu konu hakkında yazdıgın yanlıs bilgilendirmeden dolayı ozur dilerim..

Birde sanırım yanlıs anlasılmıs, ben sadece gripapagan ları baz alarak yazmamıstım bu yazıyı, genel olarak kusları ve kanatlıları soylemistim..

img

jixx

ÖZEL MESAJ

Yazınızı şimdi okudum ne diyeyim bilemiyorum.Düzeltmede yapmışsın sayın arkadaşım.Ama beni babamın doğurmadığına eminim.Saygılar.

img

sherif

19 yıl 11 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadasım buna bende eminim.. Ben sadece daha once duydugum ve bunun uzerine bildigim seyi soyledim.. Sonrasında arastırmamıda yapıp duzeltmemide yapıp, herkezden ozurde diledim.. Zaten insanlarda neyin nasıl oldugunu sanırım hepimiz biliyoruz.. en son cumlenizde sanki bundan benim haberim yokmus gibi bir ifade vermissiniz (ben yanlıs anlamıs olabilirim) bu forumlarda yanlısları duzeltmek ve yeni bilgiler ogrenme amaclı kurulmus, bende bilmedigim birseyi ogrendim..

img

jixx

ÖZEL MESAJ

Bu kadar nazik bir özürün arkasından söylenicek bir lafmı bu "beni babamın doğurmadığına eminim", biride çıksın o zaman size banane kuşuna eş alacaksan desin öncelikle sizi bu konuda seviyeli davranmaya davet ediyorum. Asıl meseleye gelecek olursak kuşunuzun dişi olduğu kesin, dişi papağanların bir kısmının(hepsinde bu sorun yaşanacak diye bir kural yok) belli dönemlerde infertile yumurta bırakması karşılaşılan bir durum, fakat bu olay kuşunuza eş aldığınızda fertile yumurta elde edebileceğinizin kesinlikle garantisi değil.Çiftleşme olup fertile yumurta alınsa dahi sonucunda yavru alabilmek için çok şanslı olmalısınız, kafes de yasayan jakolar yaşadıkları ortamın güvensizliğinden dolayı yumurtalarına bakmayabilirler, kırabilirler vs.ve bu oldukça sık karşılaşılan bir durumdur.Diğer iri cüsseli papağanlarda olduğu gibi jakolarda da yavru alımı bu türün eş konusunda çok seçici olmasından dolayı imkansıza yakındır.Türkiyede bunu başarabilen şu ana kadar sadece 2 kişi mevcut.Sonuç olarak kuşunuza eş alırsanız ki amaç eş almaksa alacağınız papağana dna testi yaptırarak erkek olduğuna emin olmalısınız, kuşunuza büyük ihtimal eş değil sadece arkadaş olacaktır bu durumsa eğer papağanınız konuşuyorsa bu yeteneğini büyük ihtimalle geriletecek, evcil bir kuşsa artık kendi türünden bir arkadaşı olduğundan sizden uzaklaşmasına neden olacaktır ve başta da dediğim gibi bütün bu olumsuz sonuçlara karşın yavru alma ihtimaliniz 0 a yakındır.Bence eş almanıza gerek yok.

img

parrotstr

19 yıl 11 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ