Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
yemleri ağzında biriktiriyor
Merhaba arkadaşlar, çatal ile biraz uzun da olsa yıldızımız barıştı sanırım. hayalimdeki kadar olmasa da beni seviyor artık o da. fakat şimdi yeni bir sorunumuz var, catal yemleri aginda biriktiriyor, ve zaman zaman oyun oynarken bunları ağzından dışarı çıkarıyor. yemler yaklaşık 12-13 tane oluyor. ilk basta onemsememistim ama bunu 3-4 defa tekrarlayınca acaba bir sorun mu var diye korkmaya basladim. yardimci olabilirseniz cok sevinirim. Simdiden tesekkurler...
Selam. Kuşun yemleri ağzında biriktirmiyor arkadaşım. Eş istiyor. Eş istiyen kuşlar bu hareketi yaparlar. Ona kum vermeyide ihmal etme lütfen. Saygılar.
merhaba, benim kuşumda yemleri yiyip yiyip ağzında biriktiriyor ve sonra aynasına çıkarıyordu..eş istediği için olduğunu söylediler.ne kadar doğru bilmiyorum.ama doğru olduğuna inanıyorum çünkü yaşlandıkça bu huyundan vazgeçmişti..
mutlaka eş istiyordur. bir de aynanın karşısına geçip geçip kusuyorsa eş istiyor demektir. ona uygun bir kuş alabilirsin
merhaba arkadaslar, cevaplariniz icin cok tesekkur ederim. Cevaplariniz bende yeni sorular dogurdu. bunlardan biri, kumu nasil vermem gerektiği? yemlerin arasinda zaten toz parcacıklar var, kumdan kastiniz bunlar mı? yoksa baska bir sekilde mi? bu kum konusunu ilk defa sizden duyrum, cahilligimi hos gorun lutfen. bir diger konu da kusuma es bulmam. Bir arkadasimin 2 ya da 3 yaslarinda oldugunu tahmin ettigim disi kusu var. Acaba 2 hafta boyunca bu ikisni yanayan koysak kafi gelir mi? kuslar birbirlerinden ayrildiklarinda bir sorun olur mu? ve tabii ki kusum benden uzaklasir mi? yardimlariniz icin cok tesekkurler...
kum için pek bişey diyemeyeceğim ama çiftleşme hakkında sana bir kaç şey söyleyeceğim ilk önce: kuşunun yanına bir dişi alırsan senden bir süre uzaklaşır kendi cinsine yoğunlaşır.arkadaşınında kuşuyla bir tanıştır kuşunu ama eğer kuşun o kuşu istemezse hemen öbür kuşu çıkar kafesten neden diyorsan anlaşamıyorlardır.eğer çıkarmazssan kuşun strese girebilir seni üzebilir. ama genede bir dene istersen ... saygılar
kumu kuşçularda we petshoplarda bulabilirsin.beyaz olanları var bn onu kullanıyorum kuşum için.kumu başka bi kaba koyarsan çatal oradan yiyebilir...eş konusunda iki kuş da kızgınlık zamanındaysa daha çabuk çiftleşirler ama iki haftada olacağını pek sanmıyorum...