Sürüngen Forumları > İguana
IGUANA TERARYUM
slm arkadaslar bır ıguana teraryumunda olması gereken gereclerı soyler msnz ısıtıcı ıcın hangı lamba olabılır ve ıgular ıcın ek olarak yesıllık meyve sebze dısında verılebılecek kuru mama var mdr tesekkurler [email protected]
öncelikle, ışık olarak bulabilirsen exo terra`nın repti glo 2.0,5.0 ve 8.0 ı var.8.0 iguanın ihtiyacı olan UVB`yi bol miktarda karşılar.İkinci olarak yine exo terra`nın ısı veren basking spot lamp ları var.onu almalısn ve altına güneşlenebileceği bir taş falan koymalısn.onun altına taş koyunca zaten ısıtıcı taşa gerek kalmıycaktır.illaki ısıtıcı taş biçiminde bir şey almak istiyorum dersen en sağlıklısı akvaryumun altına yerleştirilen ısıtcı pad.Akvaryumun bir köşesinde o ısıtcı padin hemen üstüne sahte odun koy.böyle delikli falan olsunki iguana o deliklerden geçip kışın padin üzerine yatsın.sonra o sahte kütükten akvaryumun diğer ucuna kadar dal koyki iguana tırmanabilsin.zeminde çok çeşitli kumlar var.süslü olsun dersen en baş kata sera`nın repti sand`i,onun üstüne exo terra`nın tropical rainforest talaşı onun üzerinede normal talaş koyabilirsin.yada bunları tek tek kullananbilirsin.ardından mutlaka çift taraflı mama kabı olmalı bi tarafına yem diğer tarafına su koymalısın.suyu ihmal etme.hernekadar senin yanında içmsede çok güzel su içerler.eh benim bildiklerim bu kadar umarım yardımcı olabilmişimdir. yem olarakt akuru mamalar var ama onları yemine karıştırman lazım sade sade yerse hiç bi manası olmaz
sagolasın pekı ıguanayı alırken tam olarak nelere dıkkat etmem lazım derısının gozlerının parlak olmasına vb?ayrıca teraryum sıcaklıgı hangı aralıklarda kalmalı ve ayrıca cınsıyetı erkeklerın basının ustundekı cıkıntılar daha buyuk oluyomus galıba ve daha uysalmıs zor tabı anlasılması ama sormak ıstedım bılıosanız yardım edersenız memnun olurum
en uygun sıcaklık,24-31 derce arası güneşlenme yrinin ısısı ise 35 derece olmalı.geceleride 24-28 derece olmalı.nem oranı gündüz %50 %80 gece %80 %100 olmalı.iguana alırken en önemli şey derisinin rengi.ne kadar yeşil olursa o kdara sağlıklı olur.ayrıca parmaklaranıda bakmalsın. herhangi bir yamukluk olmamamlı.kuyruğunun ucuna bak herhangi bi siyahlık varsa bu kuyruk üşmesini gösterebilir ve pek sağlıklı diğildir eğer bir teraryumdaysa.erkekmi dişimi olduğunu pet shoplarda satılan boyutlardan anlamak zordur ama dikkatli bakarsan erkeklerin alt tarafında anüs bölegesinin hemen üstünde şişlikler vardır.ayrıca erkeklerin arka bacaklarının içe vfe alta bakan kısmındaki femoral çizgiler çıkıntılıdır.dişilerde ise bu femoral çizgiler dairelerin içinde siyah noktlar olan şekillerden oluşur.ama bebek igunaanın cinsiyetinin anlaşılmasının en kolay yolu birinci yoldur. saygılar.