Diğer Evcil Forumları > Tavşan
tavşanım ses çıkardı
merhaba arkadaşlar,2 yaşında bir tavşanım var biraz önce dalgın uyurken (yan yatarak uyuyordu) sanki kuş sesi gibi tiz bir ses çıkardı,bu solunum yollarıyla ilgili bir sorun olabilirmi yoksa normalmi,bana yardımcı olabilirmisiniz bu konuda?
gayet normal bişiy o tür tavşanların doğasında olan bişiy
slm tavsanın bu sesi hapsırık seklinde mi cıkardı yoksa cığlık seklinde mi
kısa bi çığlık desek daha doğru olur, gerçi çok şükür o günden beri olmadı öyle bişey ama yinede aklımızda soru işareti kaldı.çünkü önceki tavşanımız ölürken o sesin daha uzun ve daha fazlasını çıkarmıştı, o yüzden tedirgin olduk.
slm tavsanının canı yanmıs olabilir tavsanlar canları yandıgı zaman cıglık atarlar
benimde siyah bir tavsanım var dı.aldığımda eve getirirken kolide ayağına ip dolan mıştı.bül bül gibi sesler çıkardı.canları yanınca çıkarıyorlar herelde öyle sesleri.
tavşanlar çok sık olmasada bazen ses çıkarırlar ama çok önemli birşey değil
benim tavşanımda bi kaç gündür garip bi ses çıkarıyo üstelik devamlı domuz sesi gibi bi anlam veremedim niye olbilir.
ya bende çok besledim hiç üretmedim amaa bir tanıdık vardı ava giden yaban tavşanı vurmuştu ve hayvan iyi durumdaydı ölmemişti bir anlık şaşkınlık ve savrulma ile yakalanmış ve onu kestiler aşağıda bende tesadüf bu olaya şahit oldum tavşan avazı çıktığı kadar çığlık attı çok ürkütücü bir ses çıkarıyor ben hiç duymamıştım korktum biraz...
zavallı tavşan,ufacık savunmasız hayvanları bir parçacık etleri için öldüren insanları anlayamıyorum...=((((