Hepsievcil

Kedi Forumları > Kedi Sağlıgı ve Bakımı

Mesaj Ekle

Cihangir Kedi Besleme Merkezi

Duydunuz mu bunu? Beyoğlu Belediyesi cihangir parkının yanındaki merdivenleri kedi besleme merkezi yapmış. geçen gün gördüm ve ne iyi yapmışlar diye içimden geçirdim. Ama bu akşam eve yürüken ne göreyim; koca iki bez afiş asmışlar; başka yerlerde kedilere yemek verenler hakkında yasla işlem yapılacakmış! yani siz kendi sokağınızdaki kedileri besleyemezsiniz! Kedilere nerde yemek berileceğini biz belirleriz! Şok oldum birden; var mı böyle bişi ya; ben evimin köşesindeki bebek kedilere yemek verirsem yasal işlem yapılacakmış hakkımda! Bunun adı hayvanseverlik falan değil. Güzelim Cihangirin bütün kedileri bu besleme merkezinin önüne yığılmış sanki. Ya bende mi bir sorun var anlamadım ama çok sinirlendim bu afişlere!!!!

img

koftem

19 yıl 4 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Böyle bir yetkileri olduğunu sanmıyorum.Hangi yasaya göre ne cezası keseceklermiş.İpini koparan kendi kurallarını uygulamaya başladı.Ama kabahat bizdedir bu şehri ve yaşam anlayışını dışardan göçen kentdışı yaşam biçimlerine karşı savunamıyoruz.Sokak kedileri köpekleri ve kuşlar doğanın , canlı yaşamın bir parçası ve ona değer katan güzelliklerindendir.Kedileriyle meşhur Cihangirli bu konuya tepkisini veremezse yazık.İstediğim yerde istediğim kediyi beslerim .Daha İstanbullu hatta şehirli bile olmayan birisi bana ne yapacağımı söyleyemez.

img

frozen

19 yıl 5 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ya tabi ki cihangirliler bu afişlere kulak asmadan kedişlere yemek vermeye devam edecektir. Ben şahsen ediyorum ama insanın tüyleri diken diken oluyor yine de afişlere. Muhtemelen çöpleri önlemeye çalışıyorlardır bunlar yoksa kedileri taktıklarını sanmam. Birkaç akıllı evlerinin etrafında kedilere yemek konmasına rahatsız olmuştur; belediye de böyle bir yöntem uydurmuştur kendi kafasınca. Napıcaklar yani başka yerde kedi beslesem? ceza mı vericekler? Hangi kanuna göre?

img

koftem

19 yıl 4 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ