Sürüngen Forumları > İguana
İguana Almak İstiyorum Sorularım Var Yardım Edermisiniz
Arkadaşlar iguanalar hakkında hiç bir şey bilmiyorum ve bir iguana almak istiyorum. Birkaç sorum olucak lütfen yardım edin bu sorularım haricinde sizinde tavsiyeleriniz olursa çok memnun olurum. 1.İguanama nasıl bir teraryum hazırlamalıyım. Ölçüleri ne olmalı(ama ileriye dönükte olmalı). İçine ne gibi aksesuarlar konur.(ısıtıcı taş, uv lamba gibi). 2.Alacağım iguana ne kadar olmalı. Büyüklüğü. Bebek iguanalar kaç santim olur. 3.İnsana nasıl alıştırılırlar. İlk alındığında nasıl davranılmalı. Nelerden korkarlar. 4.Neler eksik olursa ne gibi hastalıklara yol açar. En çok görünen rahatsızlıkları nedir. İnsandan iguanaya yada iguanadan insana hastalık geçermi? Geçiyorsa ne gibi hastalıklar. 5.En fazla kaç santim büyürler. Ortalama kaç yıl yaşarlar. 6.Kafaları bozuk olduğunda yada farklı bir sebepten insanı ısırırlarmı???? :) SORULARIM BU KADAR UMARIM YANITLARSINIZ. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.
Yazmayı unutmuşum nasıl beslenmeli ve ne kadar hızlı büyürler. Teraryumun ve iguananın temizliği nasıl yapılır.
1-bi defa.büyük akvaryum hazırlamalısın.içine talaş koyup,mutlaka taş ve tırmanacağı bir dal veya tahta koymalısın.içinde bir ışıkmutlaka yanmalı bizim kinde florasan lamba var.yeterli oluo.lambanın sürekli ynması sindirim sistemi açısında önemlidir.2-bebek alman daha iyi sana daha çok alışır.bebekler 10 cm gibi olur.3-onu her gün sevmelisin.yoksa 2 yaşına gelince seni düşman beller.her türlü hayvandan korkak.:d4-ışık ve ısı eksik olmamalı yoksa yemek yemio.çokta sıcak yapma!!!5-boları 2 metreye kadar büyüyor.kaç yıl yaşıyo bilmiyorum.benimki ısırmıyo.çünkü hep seviyorum.yalnız başkalarınınkilerin ısırdığını duydum.doğrumu bilmiyorum.kimisi ısırmıo.fakat kuyruklarını kamçı gibi kullanıyolar!6-haftada bir talaş değiştirilmeli.akvaryum temizlenmeli.biraz hızlı büyürler.2 yılda baya büyüyolar!kıvırcık,salatalık kabuğu yiyolar,meyve sebze yiyolar,ıspanak vs.bazıları kıvırcık ishal yapar dio ama benimkinde böyle bişi olmadı.
Teşekkürler ida. Çoktan beridir kimse cevap yazmadığı için bakmamıştım. Cevap için tekrar teşekkür ederim.
ya ben iguana almayı düşünüorum hatta yarın öbür gün alıcam ama korkuyorum öldürmekten daha önce çok kedi ve köpek baktım ama bu onlar gibi diil çok zoa gelirsem bahçeye koyup orda büyütüorum kedi ve köpekleri ama iguya böle bişe yapamam ama aklıma koydum alıcam sanırım sizin yeterince bilginiz var aldıktan sonra sanırım çok sorum olcak acaba rica etsem bu konuda bana yardım edebilirmisiniz ?? sanırım her konuda onun bakımına alışana kadar size sorabilirmiyim şimdiden herşey için saolun
tabi ki ösl eger bi sorun olursa biz buralardayız ve yardımcı olmaktan mutluluk duyarız. Bu forumlarda Çok şey ögreneceğine garanti veririm :D