Sürüngen Forumları > İguana
ufak bi sorunum var..
merhabalarr..önceleri igumun tuvaleti hiç kotu kokmazdı şimdilerde ise aşırı fazla kokmaya başladı bunun nedeni ne olabilir bilen var mı acaba?? yaklşık 3 yaşında ve 85 cm.bu yeşil çim halılardan denedim kokuyu alsın die ama o da kesmedi kedi kumu koyuyorum onu da acayip çamur haline getiriyorr tavsiyenizi bekliyorum akvaryum zeminine ne koyabilirim:(((
Kokması gayet doğaldır, ama aşırı bir değişim warsa ve görünümde de farklılıklar olmuşsa bir wetten yardım alman gerekebilir. Yani tek başına, "dışkı kokuyor" diyerek bir yargıya warmak yanıltabilir. Altına serebileceğin en ideal şey sürüngen toprakları olacaktır. Dışkı için yapman gereken şey ise onu terraryumun belli bir yerine dışkılamaya alıştırmak olacaktır. Genelde igular zaten böyle yaparlar hatta benim geckolar da hep belli bir köşeye yapıyorlar. Belli bir yere peçete koyup üzerine de igunun dışkısını koyarsan bi süre sonra oraya yapmaya başlıyacaktır bu da sana büyük kolaylık sağlar. Tabi yemini ve suyunu da hergün tazelemen, kaplarını yıkaman da hijyen ve kötü koku oluşmasını önlemek açısından önemlidir. Saygılarımla; The King of "REPTILE"s
zaten yemek yediği yerin tam zıttı yere dışkısını yapıyo ama gündüz işte olduğum için akşam eve geldiğimde temizleyebiliyorum ve o zamana kadar da bulaştırmış oluyo çamuru.neyse dun kaldırdım kumu ve çim halıyı tekrar koydum.bu toprak hakkında da bilgim yoktu sanırım petshoplarda vardır..bir de onu denerim ..teşekkürlerr