Hepsievcil

Sürüngen Forumları > İguana

Mesaj Ekle

acil yardımmm!!!

hepiniz çok şanslısınız melek gibi iguanalarınız var benim melekde geçen sene beni bırakıp gitti.ama ben iguanasızlığa daha fazla dayanamıcam bu ay gene almaya karar verdim hemde ben yokken yalnız kalmasın diye 2 tane almayı düşünüyorum ama çokda kararlı değilim nede olsa birinin dertleri bile insanı yoruyo bide birbirleriyle anlaşma sorunu var tabi ama düşünsenize bi kız bi erkek önce arkadaş olurlar sonra karı koca belki sonrada bi bebekleri olur ne şirin de mi?:)tabi hayallerimin gerçekleşmesi için sağlıklı iguanalarımın seçimini? ve bide çok güvenilir birinin vermesi lazım ki gerçekten aldığım igorlar farklı cinsten olsun?.yaa işte böyle derdim büyük 1 yıldır boş akvaryuma bakmaktan sıkıldım biran önce alabilmem için bana yardım edin lütfen şimdiden teşekkürler... not:ankarada bildiğiniz güvenilir pet shoplar varsa semtiyle adını yazar mısınız?

img

sea86

18 yıl 8 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba; Öncelikle, önceki iguanan neden öldü? Yani bazı şeyleri yanlış yapıyorsan ve bu yanlışın farkına da varamadıysan, yeni alacağın iguanayı da kaybedebilirsin. Bu yüzden önce şöyle yapalım; sen bize önceki iguanandan bahset. Ne kadarlıktı? Sen de ne kadar yaşayabildi? Terraryumu nasıldı? Ne şekildde besledin? Yiyecek olarak neler verdin? Bunları bize detaylı şekilde anlat ki, alacağın iguanayı daha iyi bakabilesin. Bunların haricinde aklında soru işareti de kalmasın hiç. Forumları iyice incele, araştır, bize sor. Ondan sonra alacağın iguana hakkında tavsiyelerde bulunalım. Böylesi daha sağlıklı olur. Saygılarımla; The King of "REPTILE"s

slm reptile benim kızım 6aylıktı ve ben sadece 2 ay bakabildim ona. aslında benim yüzümden ölmedi,bi gün dışarı çıktığımda kolunu sürüyerek yürüdüğünü fark ettim önce oyun yapıyo sandım ama devamlı öyle yürüyünce veterinere götürdüm ve kırıldığını söylediler bana umarız düzelir bebek olduğundan dolayı anesteziyi kaldıramaz biz bişey yapamayız dediler. gözümün önünde 5 gün içinde eridi ve.. neyse hatırlamak bile canımı yakıyo ben babamdan şüpheleniyorum eve geldiğimde igor napıyo dediğimde biraz oynadık uyudu sonra dedi sanırım oyunun tadını kaçırmışlar kırılmadan önce en son onunlaydı yani.yemeğinden şüphen olmasın en çok kabağı severdi bende bol bol kabak ve salatalık verirdim.akvaryumuda 80X40lık, camlı gayet uygun bişey.bizim öyle geçinememe sorunumuz felan da yoktu beni görünce elime atlardı hatta akşamları elimde okşamazsam uyumaz anca ben uyutup yatırırdım deliyi yoksa dalların tepelerinde uyuyodu sabaha kadar:)neyse biraz daha yazarsam ağlıcam sanada çok teşekkür ederim bu arada sen hangi şehirde oturuyosun dediğim gibi iyi bi pet shopa ihtiyacım var umarım biran önce sizinde yardımlarınızla bulurum... bende saygılarımla; GIRL OF SEA :))

img

sea86

ÖZEL MESAJ

ONDAN KALAN SON FOTOĞRAF...

daha önce bu kadar yeşilini görmüşmüydünüz? eğer ankarada bunun kadar sağlıklı bi igora rastlarsanız yada satacağınız iguana bu kadar sağlıklı ve canlıysa lütfen bana ulaşın çünkü pet shoplar bana hiç güven vermiyor...

img

sea86

ÖZEL MESAJ

Üzüldüm gerçekten. İguanaların ve sahiplerinin bu kadar bağlanıp da böyle şansız bir şekilde, başkaları yüzünden ayrılmaları beni çok üzüyor. Ben istanbuldayım, ama biraz araştırırsan ankarada da iguana bulabilirsin. Bu linkde sana iguana bakımı hakkında yardımcı olacaktır; http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=31&BRef=28695 Bunların harici soruların da olursa; [email protected] dan ulaşabilirsin.

selam sea86 onclikle igun için gercekten cok uzuldum bence igu alıcaksan asil bey ile gorusmeni tavsiy ederim secereli igu olması herzaman daha iyi dir ve bu sahiplenicegin arakasına iyi bakmanı diliyorum birde bir arakasımda ankarada oturan 2tane igusu vardı ve istersen onunla iletisim kura bilirim eyer halen bakmakta zorlanıyorsa sana devrediriz direkman. . . saygılarımla. . .

img

xcvxc

20 yıl 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm xcvxc, sonunda tatilden döndüm ve bu hafta içinde umarım sizinde yardımlarınızla 2 tane sağlıklı iguana almak istiyorum. öncelikle asil bey diye birinden bahsetmişsin nerde bulurum onu sanırım bahsetmiştim ben ankarada oturuyorum bu haftada ankaranın bütün pet shoplarını gezmeyi planlıyorum.alırken sizce bunları nası incelemeliyim yani dıştan sağlıklı görünüyosa başka şeylere bakmama gerek var mı?ilk aldığım iguana şansıma gerçekten çok sağlıklıydı ancak o petshopcu 10 milyonluk ısıtıcıyı bana 40 milyona sattığını öğrenince artık oraya gidesim gelmiyo.neyse bir de dediğim gibi 2 tane alcağım için hem anlaşmaları için hemde belki ilerde bebekleri olursa diye farklı cins almak istiyorum alırkende beni kandırmalarını istemiyorum cinsiyetleri konusunda. 6aylıktan sonra olanların cinsiyetlerini görünüşten nası ayırt edebilirim tam olarak?sırtındaki dikenler düzenli olunca erkek mi oluyodu öyle bişeyler vardıda unuttum,küçükkende ayırt edebilirmiyim ondan, yada başka nelerden ayırt edebilirim? bide ankarada oturan arkadaşının satma düşüncesi varsa ve benim istediğim gibiyse igorları ondanda alabilirim, umarım biran önce kavuşurum artık iguanalarıma. şimdiden teşekkürler...

img

sea86

ÖZEL MESAJ

Selam, hoşgeldin. Öncelikle şu linke bi bakmanı tavsiye ederim. http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=31&BRef=30523 Bunların haricinde; iguananı alacağın petshop gerçekten güvenilir olmalı, sana yardımcı olabilmeli. İguana orda, o ana kadar iyi bakılmış olmalı. Parazit taşımamalı, hareketli, çevresiyle ilgili, vücudunun bir yerinde kırık, çıkık, eksiklik, yara vb şeyler olmamalı. Kloaka(anüs ve civarı) sı temiz olmalı. Fazla küçük yavru almaman da önemli. Küçük yaşlarda sindirim zorlukları çekebiliyorlar. Bu da bakımlarını güçleştiriyor. Umarım sağlıklı bir iguanan olur ve sağlıklı bir şekilde bakarsın. Saygılarımla; The King of "REPTILE"s

uzun araştırmalarımın sonunda 2 tane bana göre igor buldum ikiside birbirinden güzel ama karar veremiyorum hangisini alacağıma 1.si 4 aylık zayıf kemikleri sayılıyo zavallının ama insanlara çok alışık kafesin dışında görünce başlıyo beni al diye bakmaya sonrada yapışıyo koluna.tek sorunu çok küçük olması ben biraz daha büyüğünü istiyorum ama anlattığım gibi tam bi evcil.fiyatıda 65 civarında. 2.si daha sağlıklı görünüyo ve 8 ay civarında hafif ürkek bişey ama uzaktan görünce tam alınacak iguana bence elime alınca baktığımda bana çok korkarak bakıyodu o yüzden biraz tereddüt ediyorum.repteli dediğin özelliklerin hepsine ikiside sahip yani yürümeleri felan normal,anüs cevresi temiz. gerçekten güzel bakılmış hayvanlar.dediğim gibi birinci çelimsiz ama insancıl ikincide sağlıklı ama zor evcilleşecek gibi.. siz hangisini tercih ederdiniz?? küçük ve cılız olmasına rağmen evcil olan 1.mi? yoksa ürkek olmasına rağmen daha büyük ve sağlıklı olan 2.mi? en kısa sürede alıcam artık onun için yorumlarınızı bekliyorum. herkese teşekkürler...

img

sea86

ÖZEL MESAJ

slm sonunda iguanamı aldım sizlerdende ses çıkmadı bende büyük olan igoru aldım.yavaş yavaş bana alışmaya çalışıyo şimdilik tek sorunum yemeği sadece kabak yiyo bu çocuk ,başka hiçbirşey yemiyo.geldiği yerde marul felan yiyomuş ama 1 haftadır kabak vermesem hiçbirşey yemicek ama ben artık başka şeyler yemesini istiyorum roka, domates,marul, havuç verdim arasından sadece kabağı seçip diğerlerini bırakıyo 3 günde bütün kabağıda bitiriyo yeter ya kabak yetiştiremiyorum ben bu igora sizce ne yapmalıyım başka şeylerden yemesini sağlamak için???

img

sea86

ÖZEL MESAJ