Sürüngen Forumları > İguana
agizda sislik
arkadaslar benim igushumun sag ve sol alt cenede sislik belirdi bu nedemek oluyor bilgisi olan varmi lutfen yardim edin sindi bana kizacaksini bize soracagina veterinere gotursenediye veteriner arkadas dis cikardigini soledi kendi kendime guldum ama dogruluk payi nedir bilmiyorum bana hicde olyle gelmedi lutfen yardimci olun tesekkurler
aynı sorun benim iguanamda da var tek tarafta. şimdilik başka bir sorunu yok gibi umarım önemli birşey değildir bilgisi olanlar birşeyler yazarsa iyi olur
arkadaşım tam anlamam ama bi videodaiguananın çiğneme keseciklerinin şiştiğini gormuştum ama senın iguya boyle bişey mi oldu bilenmem . belkide yediklerinin bi kısmını kesede tutuyodur işlah bişey olmaz... o veteriner arkadaş yanlış soylemiş ne diş çıkarması iguanaların diş çıkardığı nerde gorulmüş ki..... ...yasin....
Resim gönderebilirsen daha iyi bir tahmin yapabiliriz. Aynı anda, iki tarafta, aynı ölçüde, simetrik se eğer şişlikler, anatomik bir şey de olabilir. Senin yapacağın en iyi şeylerin başında başka veterinerlere de durumu göstermen geliyor. Saygılar...
arkadaşım dişinde apse de olmuş olabilir,benim igumun da ağzı şişmişti,veteriner dişini çekti ve antibiotik verdim sonunda geçti.eğer istersen sona veterinerin numarasını veririm
arkadaslar ilginize tesekkur ederim fakat ben kibritayim ve burda uzmanlik alani iguanalar olan veteriner birtek rum tarafinda var artik son care oraya goturecem veterinerlere guvenim yok faka ne yapabilirim goturecez mecbur tesekkurler
selamlar, igun büyük ihtimalle stomatitis e yakalanmış bu hastalık çoğu sürüngen türünde görülen bakterilerin çene kemiği ve ağız çevresinde koşullanmasıyla ortaya çıkan bir rahatsızlık,güncel antibiyotiklerle tedavi edilebilir fakat elini çabuk tut geç kalınırsa ölümede götürebilir tabi stomatitis ise [email protected]
2 taraflı ve sert bir şişlikse ( kemikten kaynaklı olduğu hissedilebiliyorsa) MBD olabilir.