Hepsievcil

Kuş Forumları > Papağanlar

Mesaj Ekle

Cennet Papağanı almaya niyetlendim ama yardım....!

Öncelikle uzun bir süre muhabbet kuşu besledim.Ürettim vs. Bu sefer kendime bir cennet papağanı almak istiyorum ama bu kuş mutlaka "muhabbet kuşu" gbi değil.:) Eğitilmesi zor bir kuş mudur? yani çok kötü ısırdığından yakınıyor herkez. Birde çok bağıran bir tür müdür? Malum apartman hayatı...Komşuları rahatsız edecek kadar ses o kuştan çıkarmı bilemiyorum ama yüksek desibelde olduğunu duydum. Yardımlarınızla net bir karara varacağım...teşekkürler...(ama çok güzel bir kuş ve almayı çok istiyorum :/ )

img

doberman_12

22 yıl 7 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bende 4 senedir var. yavruyken dışarıda buldum. hiç sesi çıkmıuoy. yalnız bana çok alıştı. sevginizi vermelisiniz. ilgisiz kalmamalı. insanlarında çenesi düşükleri olduğu gibi bence kuşlardada var. tabiki ilgi önemli. ayrıca çok küçükkenden eğitirseniz bence sorun olmaz. ailede 1 kişiyi benimser. en çok ilgili olanı seçer. ayrıca cinsiyeti belli olmaz. bende erkek sanıyordum... taaki yumurta yapana kadar. meraklı kuşlardır. kediye benzetiyorum bazen... kendine istediği zaman deydirmez.. bazen mır mır olur.. keyfine hiç deymeyin.. şu an eş aldım... oda 3. cü eşi anlaştırmakta zor oldu. erkek olmasada umrunda değil. ama erkek ayrılınca erkek tüyünü döküp stres yapıyor... renklerine doyum olmuyor. Allah öyle güzel yaratmışki... gagasıda çok kuvvetli. konuşmazlar pek.. duyduğu birkaç sesi taklit edebilir ama tekrarı olmazsa eskiye döner gene..

img

atlantis67

20 yıl 5 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ