Kuş Forumları > Papağanlar
CENNET PAPAĞANIII :(
15 GÜN ÖNCE YAVRU CENNET PAPAĞANI ALDIM..AMA MALESEF ACAİP VAHŞİ NE YAPMAM GEREKTİĞİNİDE BİLMİYORUM..YANINA BİLE YAKLAŞTIRMIYOOO EĞER BİLEN ARKADAŞLAR VARSA BANA YARDIMCI OLURLARSA ÇOK MEMNUN OLURUMM..
keske once arastirsaydin internette bakimi ve egitimi hakkinda herseyi bulabilirsin
bende yavruyken dışarıda dişi bir cennet buldum.. hastaydı.. ele pek gelmiyordu. hayvanı zorlamadan sevdiği yemleri elma vs.. açken elden verin. ayrıca elinizle fazla tutmaya kalkmayınki eli düşman gibi görmesin. siz ona değil o size yaklaşır bir süre sonra.... meraklı bir cins olduğundan el hareketlerize bile gelir... ağızdan yem, sıvı alabilir.. tek olunca seçeneği olmadığından ilgilenen ailede bir bireyi seçer. mesela beni 5-10 kişi içinden bulup yanıma gelir... bilemiyorum ama kokumdan bile tanıyor gibime geliyor.. erkek eş aldım.. onunla bile bana yaptığı ilgiyi yapmıyor. nede olsa ben 4 senedir onunlayım... elinizlede tutarsanız sıkmadan, rahatsız etmeden tutun. keyfinin bozulmasını (kedi gibidir) istemez. Erkek cennetimi kuşcudan aldım. çok vahşi idi. 2 sene oldu. Dışarıda gezerken tutulabiliyor ama zor.. kafeste ise hemen korkudan pısıp kalakalıyor... ama yavruyken bende olsaydı bu kadar zor olmazdı. Dişi eşi olduğundan ona sığınıyor. Ama tek olsaydı daha kolay olurdu.
benimkide erkek ve daha yavru..KAFESTEN DIŞARI ÇIKMAYI ÖĞRENDİ :) AMA GERİ İÇERİ GİREMİYO SABAH 9 DA ÇIKIYO GECENİN 12 Sİ OLUYO HALA ODADA TEPELERDE SAKLANIYOR..KAFESİN YANINA BİLE YAKLAŞMIYO VE İŞİN KÖTÜSÜ YEMEKTE YEMİYOR O SAATE KADAR,BENDE ZORLA KOVALAYARAK TUTMAYA ÇALIŞIP KAFESİNE SOKUYORUM DOĞAL OLARAKTA KORKUP YANIMA BİLE YAKLAŞAMIYO..ACABA DIŞARI ÇIKARMASAM DAHA MI İİ OLUR..
Kuşunuzu kovalarak yakaladığınız yazmışsınız. Gece ışığı kapatıp yakalamanız sizin ve kuşun stres yapmaması için iyi olur. ayrıca kafesi sizin devamlı bulunduğunuz bir yere koyarsanız size daha kolay alışacaktır. Kuşunuzla konuşmayı ihmal etmeyin. Kuşunuza ani hareketler yerine yavaş hareketlerle yaklaşın. Eminim ki en kısa zaman da size alışacaktır
zaten bende araştırmaya çalışyorum off çok zormuş,ama cennet papağanı yetiştirmiş birilerinden yardım almanın daha iyi sonuç vereceğini düşündüm..bu arada teşekkür ederim tavsiyeleriniz için :))
ARKADAŞLAR CENNETPAPAGANLARI İLE ALAKALI AKLINIZA GELEBİLECEK HER TÜRLÜ SORU İÇİN www.zavk.com ve [email protected] (site suan tekrar yenileniyor giremeyebilirsiniz sonra tekrar denemeyi unutmayin.) Romanyalı Büyük Cennet Papağani üreticilerinden Romanyalı çift ile sohpetlerde onlara bakın nasıl sorular yöneltildi ve nasil cevaplar alindi. Texas taki Büyük Cennet Papagani ciftliginden cennet besleyicilerine gelen oneriler hepsi www.zavk.com adresinde = cok şeyi bu siteden ögreneceksiniz = By -=[EMSEY]=-