Sürüngen Forumları > İguana
Yeniyim ve Doğal olarak sorularım var :)
Selam Arkadaşlar; Aranıza yeni katıldım, Bi arkadaşımdan bana 1 yaşında şirin bi igu hediye edilecek ( edildi aslında ama teslimat 1-2 hafta sonra ) ben şimdiden hazırlıklara başlamak istiyorum. O yüzden yardımlarınıza ihtiyacım olacak. Not: Istanbul-Fındıkzade`de oturuyorum. 1- teraryum`u nerede kaça bulabilirim? Geçici olarak Akfaryum idare edermi? 2- Zemin için hangi malzeme kullanılmalı? Ben Talaş düşünmüştüm ama bi başlıkta deniz kumu tavsiye ediliyordu. deniz kumu kullanılırsa temizliği nasıl yapılır? Ne kadar zamanda bi temizlik gerekir? 3- ısı pad`i kullanmayı düşünüyorum isi taşı riskli iş! siz ne dersiniz? Isı pad`leri ne kadar? Nerelerde Bulurum? 4- Aydınlatma için ne kullanmalıyım? yada Nelere ihtiyacım war. 5- hayvanın 1 yaşında olması bana ve yeni çevresine alışması bakımından bi sorun çıkarır mı? tahminen boyutu ne olur benim igu`nun? 6- igu`lar yılada ortalama kaç cm büyürler? şimdilik bunlar eger yardımcı olursanız çok sevinirim :)
1-terraryumu petshopdan alada bilirsin yaptırada bilirsin.fiyat olarak ben 70 cm teraryumu 100e aldım(uv ampul içinde).opna göre bak... 2-talaş olabilşir yada toprak kkoyabilirsin.ama sakın deniz kmu koyma ben denedim çok pisleniyoo ...hayvan tuvaletini yapınca hem gtörüntü açısınd hemde temizlemesi zordur... 3-bence kullanma dsediğin gibi riskli..senyine bi UV lamba alcan daha sonra elektiikçide satılıyoo armt şeklinde ampullervar sadece ısı veren kış için onlardan almam gerekier. 4-aydınlatyma için yukarda yazdığım şeyler işini goror... 5-arkadaşım fazla uzucanı sanmıyorum benimki11 aylık 60 cm yakın ama sakın bi haftada olsun bakmamazlık yapma ben yaptım. igukotu etkileniyo hemen vahşileşiyoo.(benimki gibi) yaqni anlıcan herzaman seviyeli sev ne az ne çokkk. 6-turkiyede 1 uaşına kadar ortalama 70 cm kadar uzar, 3yaşında ortalşama 90 cm olur daha gerisinş görmediğim için bişey soyleyemicem ..(zaten bunlar tahmin ,igunun yaşadığı ortama göre değişir.... ....sayglarımla....yasin.. yardımcı olabildiysem ne mutlu bana ...
Çok teşekkür ederim inan çok yardımcı oldun :) O armut ampuller gece açık kaldıgında hayvanı rahatsız etmez mi? ben gündüz ısı ampulü gece ısı padi kullansam nasıl olur? Forumda görmüştüm bi arkadaşımız taban için dekoratif çim halı kullanmıştı o nasıl olur sence?
eder tabi oyuzdende bi sat. koycan sabah 9da açıcan akşam 9 gibi kapıcan bu hjayvanın da uyku duzeni var hep açık olrsa hayvan rahatsız olur hemde strese girer...çim halı senin tercihin ben kullanma derim temizlemesi zor olur.bence igunu biran once aynı yere tuvaletini yaptırmaya çalış beniki odada salık hayvan sabah yuvadan çıkıyo guneşleniyo 11de guneş gidiyo odadan hemen kafesen ustundeki na yaptığım yere çıkıyo orda ampulün üsttünde uyuyo akşamda yuvaya griyo...tuvaletinide heop bi koşeye yapıyo ...ne guzel dimi...saygılar.... yasin ...
Zyklon terrariumun altına bürolardan çıkan kırpılmış kağıtları kullana bilirsin.hem temizlemesi kolay hemde görsel olarak çok kötü durmuyor ve en önemlisi extaradan para vermiyosun.birde igu tuvaletini yaptığında birmiktar sıvı çıkıyo bu kağıtlar bu sıvıyı emdiği için temizlikte gayet kolaylaşıyor....
Cevaplarınız çok yardımcı oldu arkadaşlar teşekkür ederim ama ben hala ısı problemimle ilgili bi cevap alamadım... Gündüz ısı ampulü kullanırım ama gece hem hayvanın hemde benim rahatsız olmamam için ne kullanmam lazım???? ısı taşlarına güvenmiyorum, gecede ışığı açık tutmam hem beni hemde iguyu rahatsız eder dolayısıyla gece teraryum`un ısısını nasıl korurum??
arkadaşım sen merak etme akşam yatınca kapat tabi geç yatıyosun, 10 11 gibi kapat sbah 9 10 gibi aç bişey olamz korkma ama hava çok soğursa sakın kapatma hayvanı usutme ... ben igor adımı değiştirdim ...yasin....
Teşekkür ederim igor çok yardımcı oldun :D
Sıcaklık için düşündüğün gibi ısı padleri veye ısıtıcı kablolar idealdir. Bunlardan kullanman gerekir. Gayet sağlıklıdır. Yalnız kullanırken dikkat etmen gereken şey ısı padi olsun, kablo olsun, üzerine sürüngeninle direk teması kesecek, ama ısıyıda rahatça iletebilecek bir cisim koymalısın. İnce cam, ince tahta,sunta vb. yada zemin materyalinin altında tutabilirsin. Zemin materyali olarak da sürüngenler için olan topraklardan öneririm. Temizlik açısından bir yere dışkılamasını sağla. Bunun içinde bir köşeye bir peçete koy, onun üstüne de iguananın dışkısını koy bir süre kalsın orda. İguanan oraya dışkılamaya başlayacaktır. Peçeteyi değiştirmek suretiyle de işin oldukça kolaylaşacak, hijyen sağlamaış olacaksın. Yemini, suyunu hergün değiştirmen, etraftaki yenmemiş besinleri temizlemen, su ve yemek kabını temiz tutman, 1-2 ayda bir de genel temizlik yapman gerekir. Bu genel temizlikte, yine bu işe uygun petshoplarda satılan dezenfektanlardan kullana bilirsin. İguananın terraryumuna koyacağın herhangi bir aksesuarıda önce dezenfekte etmen gerekir (dal,kaya vb). Aksi taktirde parazit oluşma riski yüksektir, tabiki bolca da bakteri içerir. Dezenfekte için de yine dediğim özel dezenfektanlardan kullanabilirsin yada alternatif olarak. Önce güzelce yıkamalı ardından kaynar suda su soğuyana kadar bekletilmeli (tamamen suya batmalı), ardından başka bir suya bolca kaya tuzu ekleyip, suda çözüp o suda bekletmeli ve en son durulayıp terraryuma öyle yerleştirmeliyiz. Her göze güzel görünen dal iguanamız için sağlıklı olmayabilir, bazı reçineler zehirli olabilirler. Bu bağlamda yine petshoplardaki mangrove kökleri en sağlıklısı ve ideali olacaktır. Saygılarımla; The King of "REPTILE"s
Çok teşekkür ederim Reptile45 ne kadar yardımcı oldugunu anlatamam beni çok aydınlattın. teşekkürler