Hepsievcil

Köpek Forumları > Köpek Sağlıgı ve Bakımı

Mesaj Ekle

CHOW CHOW IRKINI TANIYANLAR LÜTFEN BİLGİ!!

Arkadaşlar babam chow chow cinsi köpek almış hiç bir bilgim yok besliyenler, bakanlar, ve bu cinsi tanıyanlar lütfen beni bilgilendirsin; benim istediğim alman kurdu veya doberman dı ama babam''a biryerde denk gelmiş kapora verip ayırtmış hayvanı temmuz ortalarında tesliö ediceklermiş ve fiatı 140ytl sizce pahalımı? Hiç bir bilgim yok bu cins hakkında lütfen beni biraz aydınlatın şimdiden teşekkürler.

img

tolonubor

20 yıl 2 ay 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Chow Chow Anavatanı Çin’dir. Çin’de eti yenir, kürkü satılır. Aslana benzeyen, vakur bir hayvandır. Karakteristik özelliği, dili ve diş etlerinin mavimsi, mor renkte olmasıdır. Ciğer rengine benzer. Yüksekliği 48-51 cm, ağırlığı 24-27 kg.dır. İçe dönük, ilgisiz ve vurdumduymaz bir hali vardır. Efendisine karşı, çok duygulu, sadık ve samimidir. Fakat bir dezavantajı, evde sadece bir kişiye bağlanır. Diğer kişilere karşı pek dost canlısı değildir. Burunluk takılmasından ve kayıştan hoşlanmaz. Özellikle yaz ayarında sık sık fırçalanmalıdır. Eğer Ankara’da oturuyorsan, Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi’nde canlısını görebilirsin. Daha geniş bilgi istersen, bana ait www.turkkangal.net sitesinde bulunan FORUM’a girip, söyleyebilirsin. Selamlar

Orhan bey öncelikle çok teşekkür ederim son bi şey daha sorucam hayvan anneden ne zaman koparılır yani benim chow chow umu bu ayın sonunda teslim ediceklermiş ama ben sabırsızlanıyorum zaten 2 hafta önce doğum yapmış??!!

img

tolonubor

ÖZEL MESAJ

Merhaba, Bütün köpekler için genel kural, yavrunun annenin yanında 2 ay kalması, bağışıklık sisteminin oluşması için gerekli miktarda annae sütünü bu sürede alması esastır. Bu süre en fazla 1,5 aya çekilebilir. 1,5 aydan önce bir yavru asla annenin altından alınmaz. Annenin yanında fazla kalması da zararlıdır. Bir yavru 2,5 aydan fazla annenin yaında bırakılmamalıdır. Çünkü 2,5 aydan fazla kaldığı zaman ise, yavru, hem anneye, hemde köpeğin sahibine aşırı bağlanmaya başlayacağı için, duygusal bağları çok fazla gelişir. Yavrunun yeni sahibine ve çevresine alışmasında problemler çıkar. Kısacası, anneyi annenin altından alma zamanı optimum 2 ay, ninimum 1,5 ay, maksimum 2,5 aydır. NOT: Ticari olarak köpek üretip satan kişilerde genelde vicdan biraz noksan olduğu için, gözleri yeni açılmış, 2 haftalık yavrunun bile satıldığını görebiliyoruz. Tolonubor, yavrunuzu asla 1,5 ay dolmadan almayın.

ilginize çok teşekkür ediyorum. Msn adresiniz varsa rica ediyorum saygılar.

img

tolonubor

ÖZEL MESAJ

Merhaba Tolonubor, ben gençken 12 yıl Almanya''da Chow Chow besledim. Çok güzel bir köpek, ama aşağı yukarı hepsinde kalça sorunu çıkıyor. 2 yaşına gelmeden kalça ameliyatı olması gereken çok fazla Chow Chow tanıyorum. Bizimkinde ileride yaşlarda çıkmıştı. Tembel sayılan bir köpek, sıcaklığa fazla gelmiyor. Yazın 30 dereceyken mutfakta fayansların üzerinde yatıyordu hep. Anavatanı Tibet''tir. Yani ıklımı soğuk sayılan bir yer. Çin ve Sibirya''da kışın kürek çekmek için kullanılan bir köpek. Karlı kış tam onun sevdiği mevsimi. O zaman çok mutlu oluyor ve saatlerce dışarıda dolaşmaktan hoşlanır. Yazın onunla bu yüzden erken ve geç saatlerde, günün biraz daha soğuk saatlerde, dolaşmak daha iyi. Tüy bakımı bu yüzden özellikle yazın oldukça önemlidir. Tembel olmasından dolayı, gücünün pek farkında değil. Bahçe çitlerin üzerinden aslında kolayca atlayabilse de, denemeye bile niyeti yok. Tek bir kişiye bağlanmasına rağmen (mamasını veren annem olduğundan dolayı, ona tapıyordu) babamı ve beni de çok severdi ve dinlerdi. Çocukları seven ve içgüdüsel olarak koruyan bir cinstir. Tanımadığı kişiler tarafından ellenmesinden pek hoşlanmaz. Isırmaz, ama hemen hırlar. Yani koruma duygusu yüksek. Sevgilerle, Zoolistan

img

zoolistan

20 yıl 2 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Zoolistan, verdiğin önemli bilgiler için çok teşekkür ederim, yanlız bu yavrunun bakımı sırasında bir çok sorunla karşılaşıcağımı biliyorum senden bi ricam bu ırkı tanıyan ve besliyen kişi olarak bana yardımcı olmandır. Eğer varsa msn adresinizi istiyorum yardımların için şimdiden teşekkür ederim.

img

tolonubor

ÖZEL MESAJ