Sürüngen Forumları > İguana
böcek üretimi hakkında bilgi lütfen bilenler cvplasın
arkadaşlar canlı böcek üretmek istiorum hamamböceği,kurt,çekirge... internetten çok fazla sayfayı araştırdım az-çok sizde biliosunuzdur hangileri olduklarını ben onlardan daha farklı üretebileceğim tarzda böcek üretmek istiorum bukalemunum için bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliorum... şimdiden teşekkürlerr [email protected] adresim bu bana ulaşırsanız ya da forumda cvplarsanızz sevinirimm...
bir internet sitesinde görmüştüm.önce bir plastik veya benzeri şişenin içine tatlı herhangi bir meteryal koyuyorsun ama şişenin ağzı çok dar olmayacak,sonra üzaerine bir huni yerleştiriyorsun böylelikle kokuyu alan böcekler veya sinekler yeme ulaşmak için huniden aşağı şişenin içine düşüyor ve dolayısıyla çıkamıyor.tabi bunu açık havada yapman gerekli.eğer bukelemunu henüz almadıysan bence alma hernerede duyduysam beslemesi oldukça zor ve canlı olmayan yemleri melesef yemiyorlar.Yani kazara o gun böcek yoksa aç kalıcak demektir.Bir arkadaşımda vardı ve açlıktan 4 hafta içinde öldüü :((( yine de sen bilirsinn
teşekkürler güneşş almadım bukalemunu bu tarz sorunları çok olduğu için bakalım ilerde belki bi igu alırım...
Arkadaşlar bukalemunlar esarete gelemeyen, evde beslenemeyen canlılardandır. Günde en az 20 irice çekirge yemeleri gerekir ki bu durumu sağlayabilmek oldukça güçtür. Tabi yalnız çekirge değil, besin çeşitliliği açısından kurtlar, sinekler, örümcekler, güveler, kınkanatlılar.... Ortamının çok büyük olması gerekliliği, nem oranı, sıcaklık, güneşlenebilme ve insandan uzak kalabilme gerksinimleri, şartları da cabası. Kısaca evde beslenemeyecek kadar zor. Saygılarımla; The King of "REPTILE"s
bir kaba muz falan koy.sinekler geliyo.
Arkadaşlar Türkiye`nin en kapsamlı sürüngen portalı www.petimbenim.com da böcek üretimi bölümü açılmıştır bilginize, www.petimbenim.com