Sürüngen Forumları > İguana
igorumun başını sallaması???
slm igorum bugün vücudunun kabuğunu atıyo , bunla ilgili mi bilmiyorum ama başını garip bi şekilde aşağı yukarı aralıklı olarak sallıyo.sanki müziğe ritim tutar gibi.bana bu hareket tik gibi geldi.sabah güneşte normalden biraz daha fazla tutdum bunla ilgili olabilir mi yada kabuk değiştirmesiyle? ben hiç bi anlam veremedim sizce normal mi igorun başını aşağı yukarı sallaması?
mrb.iguanalar savunma amaçlı başlarını dediğiniz gibi aşagı yukarı sallarlar.birseyden ürkmüş olabilir.deri değiştirme döneminde biraz daha stresli olduklarındanda kaynaklanabilir.bir kedinin kabarması gibi kendini savunmaya geçmekte. iyi günler...
slm, sanırım dediğin gibi deri değiştirmesinden kaynaklanan stresden öyle davrandı o günden sonra bir daha böyle bi hareketine rastlamadım.teşekkürler..
bu durum oldukça normal..yetişkin bi iguana bunu ayın belirli dönemlerinde herzaman yapar.Tamamen çifleşmek istemesiyle ilgili bi hareket:))ısındığında da bunu yapması gayet normal nasıl ısındıklarında daha iştahlı yemek yiyorlarsa onun gibi benim igumda aynı durumda hele kazara bir ayna görmesin:))) merak edilecek bir durum değil yani:))
slm güneş, benim igorum daha 8 aylık bi erkek sence yetişkin sınıfına girmişmidir? bide iguanalar en fazla kaç yıl yaşıyo? bi pet shopda kocaman dinazor gibisini görmüştüm ve 42 yaşında demişlerdi. bu kadar yaşıyolar mı gerçekten?
slm güneş benim iguanam 8 aylık bi erkek sanırım daha yetişkin grubunda sayılmaz.sen söyleyince merak ettim iguanalar ne zamandan itibaren yetişkin sayılıp çiftleşme isteği duyuyo? önümüzdeki yaz bi tanede dişi igor almayı düşünüyorum sanırım o zamana kadar benimkide iyice büyür:) bide ortalama ömürleri ne kadardır iguanaların? ben bi pek shopda 42 yaşında dinazor gibi bi igor gördümde inanamadım ,gerçekten o yaşa kadar yaşaya biliyorlar mı?
selam benim araştırdığım kadarıyla iguanalar 1, 1.5 yaş arasında çifleşme isteği duymaya başlıyorlar.Ama bu kafa sallama olayı tamamen bununla alakalı bence, (yine okuduğum kadarıyla biliyorum)Açıkçası ne pet shoplar ne de veterinerler yeteri kadar sağlıklı bilgi vermiyorlar.Benimki 3 yada 4 yaşında bana hediye olarak geldiği için sorma fırsatım olmadı ama sanırım 1.5 yaşındaydı o zaman.Ortalama ömürleri 20-25 sene diye biliyorum 40 hiç duymadım.Ama gerçekten çooook büyüyorlar hele erkekler daha da büyüyor.. görüşmek üzere..
Merhaba arakdaslar uzun bi aradan sonra gine geldim :) Kafa sallamak kendini gostermek ve karsıdaki rakibini bir sure sonra yaptıgı meydan okumada karsındakine saldırı da bulunucagını belirtir. . . Ciftlesme devresine gelince igular ergenliklerini tamalyıp ciftlesme yasları 2 dir tam olarak. . . Ciftlesmek için iguların belirli mewsimleri vardır ama erkek igular bazen bayanların (insan) ozel gunlerini farkede bilirler vede iguların ciftlesmedeki fenmonle aynı kokuya benzeyen bir sey oldugundan onu cezbetmek için kafasını sallar bir saga bir sola kosturur artı renkleri cok ceiştli degişik renklere burunebilir erkek iguların. . . İgular ew ortamında 17-20 seneye kadar yasabilirler tabiki bakım cok onemlidir. . . ``sea86`` sana onerim igun kafasını sallıyorsa vede bunu devamı yapıyorsa seni pek sevmiyor demektir sakın uzulmee seni tehdit edici buldugungundan bunu yapıyor onu alıp biraz cık yıkarsan vede onla konsursan,yemek verirsen kısa surede sana alısıcak vede bunu yapmaycaktır artı olarak kafa salladıgı ortamda ayna benzebi birsey varmı erkek igular baska ikgu gorduklerinde kafa sallamaları normaldircunku igular tek yasar lar buyuzden dediklerimi yaparsan kısa surede olayın cozulecektir. . . saygılarımla. . .
slm xcvxc, iguanam sadece kabuk değiştirirken yaptı bir dahada böyle bi hareketine hiç rastlamadım o gün çok sıkıntılıydı sürekli başını ve vücudunu ayaklarıyla kaşımaya deriyi atmaya çalışıyodu belki ondan kaynaklanan bi gerginliktir haftaya 1 ay olcak birlikteliğimiz epey alıştı artık elimi uzatınca kafesine, yüzüme bakıyo sonrada tırmanıyo. şimdilik 2 sorunum var.1.si tırnakları çok batmaya başladı artık, elimi çizmekle kalmayıp kanatıyo kafesine koymayım diye.yada kafesten çıkarken boynuma felan atlıyo o yüzden saplanmaya başladı vücuduma.kesiliyo mu tırnakları vetde felan?2.side peçete tuvalet olayına alışamıcak gibi sadece 1kere koklayarak bilinçli yaptı diğeride tesadüftü sanırım.ne kadar zamanda alıştı sizinkiler.daha çok sabretmelimiyim?şimdilik bu kadar bu arada erkek iguanalar dediğine göre yalnızlıktan hoşlanıyorlar mı?onu okula gidince yalnız bırakıyorum ve petshoptaki diğer igorlardan ayırdım diye üzülüyordum çünkü.eğer dediğin gibiyse içim gerçekten çok rahat edicek.teşekkürler...
Selam sea86 igular belirli bir olgunluktan sonra yanlız yaşamaktadırlar sakın yanlız kalıyor korkusu olmasın senin içinde sen sadece onla ilgilen ama terrumda full gun geçirmesin. . . Devamlı terrumda Geçirise ozaman strese girer tabi bu bi gunde olacak sey degildir. . . Tırnak konusuna geldiimizde onu havlu ile sar hatta ona ait bir havlusu tırnak makası olsun. . .Havlu ile tut aydınlık bir ortama cıkart ve bi kişi yardımı ile tırnaklarının uclarını tırnak makası ile kes ama dikkat et 1 mm filan alıcaksın en fazla zaten tırnaklarını aydınlık alanda damarlarını gore bilirsin merak etme. . . Tuvalet gitimi alısması cok uzun surmemesi gerek n fazla 1 hafta ama nezaman baska yere yapsa o dıskıyı pecetye koy derim. . . saygılarımla. . .