Sürüngen Forumları > İguana
ısıtma
arkadaşlar merhaba ben kışın igumun yuvasını nasıl ısıtacağımı bilmiyorum bana fikir verirseniz sevinirim yuvanın zemininde halıfleks var yazın güneş ışığı ve termoforla sorunsuz idare ettim ama havalar soğudu ve ısıtmakta zorlanmaya başladım hele gece dahada zor oluyor ampul mü almalıyım?ısıtıcı satılıyor mu?
selam, Ben 60 woltluk yeşil spot ampül kullanıyorum ısıtması için .Sende her elektrikçide bulabilirsin.Bunu akvaryumun üzerine bi lamba ile sabitledim ve yeteri kadar da ısı veriyor..kışın 24 saat açık bırakabilrsin, benim iguanam işığın altından neredeyse hiç ayrılmıyor..tavsiye ederim..
tamam çok sağol yerden ısıtma pek içime sinmiyor zaten
Evet bendede spot lamba var ama ampulü halogen aldım ben daha fazla ısı verir ve benim iguda ışığın altından ayrılmıyor 4,5ytl gibi halogenler normal spotlar 1,5ytl-2 ytl falan saygılar.
selamlar, yerden ısıtma zaten sadece igunun sindirimine yardımcı olur en iyisi arkadaşlarında dediği gibi spot lamp la ısıtma akvaryumun tamamını ısıtır, zaten igunun sağlı içinde en iyisi böle
UVB lambasınn ışığını camın dışından versek yinede yararlı olur mu ???
hayır camın dışından ne lamba nede güneş ışığının iguya faydalı ışınları geçemiyormuş bunu veterinerlik fakutesinde ki bir hoca söyledi benim igumda sırf bu yüzden metbolik kemik hastalığı oldu ben güneşten faydalandığını sanıyordum bütün yaz boşa geçmiş sonra vücudu kalsiyumdan faydalanamadığı için hastalandı
cam muva ışınlarını süzemiyor bu yüzden direkt uva yı akvaryumun içine yerleştirmelisin
ben geçen sene çok büyük bir hata yaptım ve uva lambasını camın arkasından yakıyordum.Uzun bir süre sonra iguanan hastalandı ve neredeyse onu kaybediyordum haftada birkaç kez krize girmeye başlamıştı.neyseki snakehunter çok yardımcı oldu bana ve camı cıkardım hemen.Sakın sende lambayı camın arkasına koyma hiç bir işe yaramıyorr
Geceleyin nasıl ısıtıcaz peki sadece spot lambaları kullanırsak, geceleyin ışıkları kapatmak lazım doğal olarak, hayvanın psikolojisi,rahatı için. Bu durumda iyi bir kablo veya pad ısıtıcı her zaman lazım. Saygılarımla...