Sürüngen Forumları > İguana
terariumda "nem" orani
arkadaslar henuz bir iguana sahibi olmadan once terariumu hazirlamak istedim.ve herseyin olabildiince kusursuz olmasini istiorum..eer yardimci olursaniz sevinirim..:) ben yurt disinda ve oldukca souk ve yaisli bir ulkede yasiorum.kuzey yarim kurede.ve hazirlamakta olduum terariumun nem orani sanirim cok onemli.bu konuda neler yapilmalidir? nem oarani ne kadar olmalidir? hangi aletler bunu gerceklestirir? hangi araliklarda islem yapilmalidir? igunun saalii icin onemi nedir? kisacasi nem hakkinda ne var ne yok bildiiniz herseyi paylasirsaniz gercekten cok yardimci olursunuz.. simdiden tesekkurler...
nem olayı için sana sunu soleye bilirim yurt dısında satılan ozel nem dengeliciler vardır senin orda bu leti bulaman kolay diye dusunuyorum artı nem dengsinide degişik metodlarda var siteden arastıra bilirsin. . .
nem olayını su spreyleriyle akvaryumun içini günde 5-6 defa nemlendirerek sağlayabilirsin veya bir başka metot akvaryumun içinde bir nemli alan oluşturabilirsin, bunu oluşturmak için akvaryumun bir bölümüne; örneğin bir ağaç dalının etrafına havlu sarıp bağlayıp ve bu havluyu hergün ıslak kalmasını sağlayacak şekilde sularsan akvaryum devamlı sıcaktan dolayı buharlaşan havludaki su sayesinde nemli kalacaktır Türkiye`nin En İyi Sürüngen Portalı www.petimbenim.com