Sürüngen Forumları > İguana
Terarium hazırlamak
Merhaba Arkadaşlar, Edinmeyi düşündüğüm iguana için sonuna kadar idare edebilecek büyük bir terarium yapmak istiyorum, bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? 2m.x1m.x1m boyutlarında birşeyler düşünüyorum dolayısıyla bunu akvaryum olması çok zor. İguana için hazırlanacak terarium için her türlü bilgiye ihtiyacım var. Terarium hazırladıktan sonra da bakamayacak hayvanı olan bir arkadaşımdan satın alabilirim. Selamlar.
Merhabalar oolcayto öncelikle terariumu tam olarak hazırladıktan sonra iguana alma düşüncenden dolayı seni tebrik ederim, Çoğu arkadaşımız önce hayvanı alıp sonra ortamı hazırlamaya başlarlar tabi bu süre içinde olan zavallım canlıya olur, bütün tetibat kurulana kadar ısı-uva-yer-Vb gibi bir çok sorunla karşılaşırlar. Bütün arkadaşlara tavsiyem önce alacağı canlı hakkında bol bol bilgi edinsinler,ortamını ısısından dekoruna kadar tamm olarak halletsinler ondan sonra canlıyı alsınlar, düşünün kendinizi sadece evi tutuyorsunuz içinde ne eşya var ne soba böyle bir evde nasıl yaşanır?? Bunları hesaba almanız çok önemlidir. şimdi soruna gelelim; düşündüğün teraryum boyutları güzel ama tabi daha büyük yaptırma şansın varsa daha büyük yaptırmalısın ne kadar büyük olursa hayvan için okadar iyi olur. kaliteli bir marangozdan yaptırabilirsin böyle bir teraryumu yanlız su suntasından yapacaklar bunu söylemen gerekir aksi halde nemden ve rutubetten dolayı normal ahşap çürüme yapar su suntası kayıklarda,teknelerde kullanılan suya tamamen dayanıklı bir malzeme, kendin planını çizip verebilirsin marangoza, ön tarafı sürgülü camdan olmalı temizlik ve kolaylık açısından + içine kuracağın elektrik tesisatınıda göz önüne alarak yaptır teraryumu ve son olarak teraryumun yan taraflarında havalandırma için ince telden pencere yaptırmayıda ihmal etme, ben böyle bir teraryumu 300 ytl ye filan yaptırılabileceğini öğrenmiştim,pahalı olmasının sebebi su suntasının pahalı olması ve igular nemli ortam canlıları olduklarından dolayı teraryumun su suntasından yapılması gerekir. Türkiye`nin En İyi Sürüngen Portalı www.petimbenim.com