Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
Yeni Başlangıc, Lültfen Yardım
Arkadaşlar mrb; Daha önceden japon ve kopek balığı besledim ama ne yazık ki uzun vadeli olmadılar. Kaplumbağalar ile birlikteydiler ve kapluşlar buyuyunce balıkların nesli tukendi:) Elimde 70 lt ve 15 lt lik iki akvaryum var. Kaplumbagaları 70 lt. akvaryuma ayırdım ve 15 lt.lik akvaryumda yeniden ufak çaplı balık beslemek istiyorum. Canlı doğuran bir tür istiyorum. Formu incelediğim kadarı ile bu amaca uygun en çok lepistis önerilmiş sanırım. Bu doğru bir tercih olur mu? Erkek ve dişi sayıları ne olmalıdır? Bir kaç petshopa sordum ve "damızlık alman gerekir" dediler. Kullanmam gereken ısıtıcı bu boyuttaki bir akvaryum için kaç W`lık olmalıdır ve ne çeşit yem önerirsiniz? İç filtre ve hava motorundan hangisini önerirsiniz ve farkları nelerdir? Cok tesekkur edeyorum, saygılar...
merhabalar 15ltde canlı doğuran besliyebilirsin ayrıca betada besliyebilirsin lepistes beslemek istersen 2 dişi 1 erkek al bu akvaryumda ısıtıcıya gerek yok cunku hem kucuk hemde oda sıcaklığında tuttuğun surece balıkların gayet sağlıklı olur filtre olarak iç filtre atman iç filtre kucuk var onlardan al hemde suya aynı zamanda havada verir
Arkadaslar 2 gundur bekliyorum cevap alamadim. Lutfen birileri yardım etsin bana...
oğulcanın söylediklerine ek olarak MUTLAKA ISITICI al diyorum,asıl küçük akvaryumlar çok çabuk soğuyabiliyor,ısıtıcı almazsan balıkların mutlaka zayıf düşecek en basitinden beyaz benek olacak,sonuçta du böyle kalırsa ölecekler,ısıtıcı al ;) 50 watt
mfe ve ısıtıcı ayrılmaz ikili .) sevgili onur 15 lt çok küçük suyun kimyası bozulur çok kolay ölürler gibime gelio.Sakın fazla yem atma.ısıtıcısızda olmaz tabiki.
Arkadaslar cok tesekkur ederim. Sanirim 2 erkek 1 disi lepistis 15 lt icin uygun olur. Sayıları artınca daha buyuk bir akvaryuma alirim onlari. Saygilar.
2 dişi 1 erkek daha uygun olur ;)