Hepsievcil

Kuş Forumları > Papağanlar

Mesaj Ekle

jakom fena ısırıyor!!!

merhaba arkadaşlar,bikaç gün önce 2 yaşında çok sevimli bir (timneh)jako aldım.ilk sahibi kuşu kafes dışına hiç çıkarmamış.kafes dışından yemini verebiliyorum,birde elimi kafesin içine sokup fıstık vermeyi denedim ama önce fıstığı ısırdı ardından beni.hiç ürkek değil kesinlikle korkmuyor ama ısırması var işte.bir an önce elime alıştırıp kafesten çıkarmak istiyorum.önerilerinizi bekliyorum.saygılar

img

puca

19 yıl 11 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Puca;

Bi kac gunluk Jako yu ilk basta kendi haline bırak, sana ve eve (etrafa, ortama) alışssın..

Bu işte sabır cok onemlidir.. Eger birden kusun ustune gidersen daha cok urkutup korkutabilirsin..

Simdilik kendi haline bırak bir sure sadece yemini suyunu ver, ara sıra kafes dısından elinde birseyler vermeyi dene..  Belkide fıstık sevmiyordur, mesela elma veya cekirdek filan deneyebilirsin..

Ama zamanla halletmeye calıs..

www.gripapagan.com

img

jixx

20 yıl 4 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kafes dışından herşeyi verebiliyorum ben kafesin neresine geçersem oda o tarafa geliyor çok evcil bir hayvan ama ısırması sorun.bide ilgilenmemek elde değil sürekli konuşuyor yanına gitmezsek gagasını kafese vurarak dikkatimizi çekmeye çalışıyor.

img

puca

ÖZEL MESAJ

slm. öncelikle size ilgili olması onun geçmişteki bazı kötü anılarını unutmaya başladığını gösteriyor.bunu devam ettirmek için devamlı sabır ve ilgi içerisinde olmalısın.öyle ki onların ithal edilirken taşındıkları kutuyu görsen sende ona hak verirsin.kanatlarını dahi açamayacak kadar küçüktür.ona kafes dışarısından verdiğin yiyeceklerin içerisinde en çok sevdiği hangisiyse onu bulmaya çalış ve kafes içerisinden vermeye devam et.

img

erhan70

20 yıl 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

jakom artık kafasını kaşımama izin veriyor.ayrıca benden başka kimseyi sevmiyor beni sadece akşamları görüyor,annem ise akşama kadar yanında olmasına rağmen ona yaklaşamıyor.

img

puca

ÖZEL MESAJ