Diğer Evcil Forumları > Tavşan
kısırlaştırma
tavsanımı kac aylıkken kısırlastırmalıyım belli bi zamanı var mı.bi de gecen veterinere goturdum bişi anlamadı kısırlastırmayı her veteriner yapar mı.riski var mı gerekli mi
Tavşanlar başka bir tavşan görmeden yaşıyorlarsa cinsel aktiviteye geçmiyorlar. Bu bakımdan eğer tavşanın erkekse kızgınlık döneminde bi dişi görmeyecekse kısırlaştırılmasına gerek yok. Benim tavşim erkek ve veteriner hekim bana bunu söyledi. Dişi tavşanın da kızgınlık dönemi olmakla birlikte yine erkek tavşanla karşılaşmadıkça sorun olmuyor bildiğim kadarıyla. ama sanırım dişi tavşanların kısırlaştırılması daha sık yapılan bir işlem. Kısırlaştırmaya karar vermeden önce rahim kanseri olma riskini filan araştırmalısın. Benim okuduğum kadarıyla bu konuda hekimlerfarklı görüşlere sahip. Hangisinin sana daha inandırıcı geleceğini bulmalısın.
kısırlaştırmaktan vazgeçerseniz size birer adet dişi tavşan verebilirim
merhaba ben ve tavşanım şanslı aranıza yeni katıldık..sizlere sorum tavşanların kısırlaştırılmadığında ömürlerinin daha kısa olacağı doğru mudur?Bi de erkek tavşanların kısırlaştırılması onlar için daha iyiymiş.huysuz olmuyorlarmış falan.Siz ne düşünüyosunuz???
tamamen yanlış bi operasyon olur bencede .. eğer tavşanınızın yanında karşı cinsten bi tavşan yoksa kısırlaştıp kısırlaştırmamamnız farketmeyecektir .. tavşanın operasyon esnasında acı çekmesini varsaymazsak tabi , lütfen ricam böyle bişi yapmayın ..
Merhaba benimde bir erkek tavşanım var 2 yaşında. 8 aylık olduğundan itibaren kızgınlık dönemine girdi ve evdeki herkesin üzerine idrarını püskürtüyor. Onu çok seviyoruz kesinlikle evden uzaklastirmak istemiyoruz, kısırlaştırmakla kısırlaştırmamak aynı şey yazmissinizda acaba bu problem geçmezmi kisirlastiginda?