Hepsievcil

Sürüngen Forumları > İguana

Mesaj Ekle

Igoruma Acil Yardım Lütfen

Arkadaşlar Merhaba öncelikle.Aranıza yeni katılmış bulunuyorum.10 gün önce 4 aylık erkek bir iguana aldım.Ama ne yazık ki bir türlü yemek yemiyor.Roka,kıvırcık,havuç,mandalina,salatalık...Ne denediysem yediremedim.Ufak olduğu için küçük parçalar halinde vermeme rağmen henüz doğru düzgün bi öğün yemiş değil:( ve ciddi anlamda zayıflamış durumda ltf yardım edin yoksa kaybetcem onu.Acil yardım lütfen...Ne yapmam gerektiğini ilmiyorum:(:(:(

img

igoor

18 yıl 5 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

öncelikle kıvırcık vermeyi kesmelisin. Kıvırcık ve marul pek iyi gelmiyor iguanalara. Onların yerine iceberg verebilirsin. mandalinayı da pek seveceğini zannetmiyorum. salatalık içinse biraz zor :) İlk başlarda Roka ve icebergi karıştır. Haftada iki-üç gün içine biraz meyve koy, (kücük ve ince dilimlenmiş elma, havuç, vs.) Ayrıca iguananı koyduğun yeri çok önemli, biraz gün ışığı almasını sağla, içerinin sıcak olması lazım fakat aynı zamanda soğuk bir yer de olması lazım bunu kaliteli bir ısı taşı yada ısı padi ile sağlayabilirsin. Elinle yemek yedirmeye çalış eline al, iguananın sırtını kendi kalbine doğru denk getir. Kalp atışlarını hissettiği zaman biraz da olsa sakinleşecektir. ilk başta baya bi hırçınlık yapar ama sorun değil. Ayaklarının boşlukta olmamasına dikkat et. Yani avucuna aldığında parmakların mutlaka ayaklarının altında olsun. Yoksa çok fazla kıpırdayacak ayaklarını bir yere basmaya çalışacaktır. Daha sonra ise boynunun altını sev. Gerekirse 10-15dk boyunca yap bunu o zaman sakinleşecektir. Eline biraz yemek al, (roka, dereotu, iceberg, vs.) ve ağzına doğru tut kendi kendine yemeye başlayacaktır. Eğer bunları yaptıktan sonra yine de yemezse iguananın yeni ortamına alışması için biraz zaman gerekecek. Ama mutlaka yemeğini yiyecektir. Su kabının içindeki suyuda her gün yenilemeyi unutma sakın. Yemek yemeye başladığı zamanda biraz vitaminle çabucak kendine gelmesini sağlayabilirsin. Yemeğinin içine belirli aralıklarla fazla olmamak kaydıyla, "SERA Raffy Mineral" ve "Calcidine Granüle D2 Vitamin Kompleksi"(Eczaneden alabilirsin) koyabilirsin. Bunlara ek olarak Yine "Sera Activ Plus R" ve "Bronchipur R" alıp yemeklerinin içine 3-5 günde bir bir kaç damla koyabilirsin. Umarım iguanala alışma süren çabuk geçer. Bende iki tane var birtanesi hala alışamadı.. ve en az 6 aydır bende :)

img

ozzie

19 yıl 10 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ