Sürüngen Forumları > İguana
iguanam yemek yemio:(
arkadaşlar iguanam yemek yemiyor,ne yaptıysam yemiyor.4aylık şu an salatalık havuç roka marul veriyorum küçük küçük ama 2 lokma alıp bırakıo ne yapmam lazım yardım ltf
öncelikle igun yeteri kadar ısınıyor mu? Çünkü igular belirli bir vücut sıcaklığının altındaylen iştahsız oluyorla.Mesela benim iguanam ısındığında çok daha iştahlı yemek yer..eğer yeni aldıysan yeni yerine alışma sürecinde de olabilir.kaç gundür yemek yemiyor peki?
Öncelikle çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.Ya ısınma konusunda bi problemi olduğunu zannetmiyorum çnk içinde taşı war ısıtmalı ve evde yeterince sıcak zaten.Alalı 10 gün olmuş durumda.Aldığım petshop 4 aylık-Erkek olduğunu söyledi ve biraz ortam değişikliğinde dolayı iştahsız olabileceğini belirtti.Ama ciddi anlamda aldığım günden beri bir öğün yemiş değil ve bu canımı sıkmaya başladı,zayıfladı da...Ne yapmam gerekio ilacı fln war mı bildiğiniz iştah açıcı falan.Roka marul salatalık fln veriyorum küçükküçük onların yanında özel yemi diye aldığım yeminden kırıyorum yiyecekelrin üstüne ama yok.Ne yaptıysam yemiyooor:(
arkadaşlar yapabileceğim bişey var mı yardımlarınızı bekliyorum ltf...!!!
açıkçası bende çok fazla bilgili değilim ama tecrübelerimden yola çıkarak söyleyebilirim..Benimde igum bikaç ay önce hastalanmıştı ve 6 gun yemek yemedi ben de son zamanlara doğru ağzının yan taraflarından hafifçe bastırıyordum mecburi olarak azıcık açınca da kıvırcık yaprağının ucunu sokuyodum ince olduğu için o ağzına hemen giriyordu zaen ağzına alınca da bırakmıyo.ama fazla değil gunde 2 yaprak falan..iştah açıcı herhangi birşey olduğuna sanmıyorum hiç okumadım..Çok yardımcı olamadım ama umarım düzelir..:(((
10 cc lil bir siringa nin icerisine muz doldur ve agzina akit bu islemi yaparken hayvanin elinde cok fazla cirpinmamasina dikkat et..yani hayvani bunaltma..eger bulabilirsen REPTIVITE isimli toz halindeki vitamini satin al ve siringaya doldurdugun muzun icine bir cay kasiginin 4de 1i oraninda kat..bir kac gun gunde bir kac sefer bu sekilde dene..
teşekkür ederim yardımlarınız için.Şimdilik ağzını yavaşça açıyorum elimle ve marul fln veriyorum.Ağzını açınca bırakmıyor zaten bakalım alışcak gibi sanırsam.Yardımlarınız için teşekkür ederim tekrardan ...