Hepsievcil
 
 

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

bu bir hastalıkmıdır... (acil)

arkadaşlar belli bir zaman önce sarı prenses almıştım (dişi)... iri boydaydılar ve akvaryumcu bunların dişi olduğunu ve yavruladığından dolayı karınlarının içine doğru göçük olduğunu söyledi... ama ne kadar beslesemde karınlarındaki çoküklük bir türlü düzelmiyor... bunun sebebi nedir bu bir hastalıkmıdır yoksa başka bir şeymi... birde bir arkadaş iç bakteri olabilir dedi oyuzden seranın baktopur direct diye bir ilacını aldım, kullanmalımıyım... yavrulara bir zararı olur mu yavrular daha 2 günlük...

img

alpertozan

20 yıl 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşlar lütfen yorumlarınızı bekliyorum acil bir durum olabilir... :(

img

alpertozan

20 yıl 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşlar cevap verin neolurrr.. balıklarımın hayatı için korkuyorum... Crano en azından sen cevap ver...

img

alpertozan

20 yıl 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

`Crano en azından sen cevap ver` :)

alpertozancım ben bu başlığı yeni okudum kusura bakma. Yani emin ol okuyupta cevaplamadım degil ;)

Sarı prensesler ağızda kuluçka yaparlar, kuluçka süreleri normalde 2021 gün kadardır ancak; 40 günü dahi bulabilirler. Bu süreç içerisinde yavrular anne agzında oldukları için anne yemez desek yanlış olmaz. Kuluçka sonlanana kadar balık dirençsiz kalabiliri, zayıf olabilir. Ancak yavrular  anne çevresinde yüzmeye başladıklarında anne kendini toparlamaya başlar; tabi akvarist ona gereken şekilde sorumlulugunu yerine getirirse. Senin bahsettigin bu durumda balıgın kendini toparlaması gerekirdi her nekadar sürecini bilmesemde.

Vücut içerisndeki bakteriler bu tarz hastalıklara sebebiyet verebiliri. Ama genelde bunu balıgın karnının şişkin olmasıyla anlarız. Dropsy dediğimiz bu hastalığa arkadaşının bahsettigi sera baktopur direct etkilidir. Ancak bu ilacın kullanımı ana akvaryumda yapılmaz. Çünkü her ne kadar zararlı bakterileri öldürsede, yararlı bakterilerinde ölümüne sebebiyet veriri. Bu yüzden ana akvaryumdaki balıkların etkilenmemesi için balık karantina akvaryuma alınıp, ilaç içerisindeki talimatlara göre tedavisi başlanır.

Balıgın karnının çok ince olmasının başka sebepleride var. Mesela balık veremi. Bu hastalıga sahip olan balık yemini yemeye çalışır bazen yan gibi yüzer ama hareketlidir. Bildigim kadarıylada bu hastalıgın tedavisi pek mümkün degil. Erken teşhis edilebilirse balık ölmeyebilir.

Egr balıgın iştahsız, böyle bir köşeye geçip duruyorsa, hareketliligi diger balıklar gibi değilse alığını karantina bir akvaryuma alıp tedavisine başlamanı tavsiye ederim. Bu ilacı kesinlikle ana akvaryumda kullanma, yavruların hepsi ölebilir.

Bu gibi hastalıklarla karşılaşmamak için akvaryum en başından beri temiz tutulmalı. Bunun için dogru filtreler, havalandırmalar, aksesuarlar hatta beslenilen balıga uygun bir akvaryum olmalı. Bol bl bitkilendirilip gerekn su değişimleri her zaman yapılmalı. Çünkü bahsettigimiz hastalıklarının hepsinin temelini akvaryumdaki artıklar, aşırı yemlemeyle oluşan amonyak artışı ve sonrasında zehirlenmelerdir. Bu koşullarda yaşan balıkların zaten dirençleri yok denecek gibi olur ve en ufak bir enfeksiyona hemen kapılıp hasta olurlar, ayrıca iyleşmeleride çok zor olabilir.

Balıklarnı iyi gözlemle eger herhangi bir deri hastalıgıvarsa kesinlikle ana akvaryumdan ayrı karantina akvaryumda tedavisine başla. Bunun için öncelikle micofish ilacını içerigine uygun olarak kullanmanı tavsi ederim. Tedaviye başlaman için balıgının kesinlikle hasta oldugu teşhisini koyman gerekir.

Kolay gelsin..

img

crano

20 yıl 3 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Bu arada yukarıdaki 2021 in arasında tire olcak, şöyle: 20-21 gün ;)

img

crano

20 yıl 3 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

crano cevap için çok teşekkürler... tedaviye hemen başlıyacağım...

img

alpertozan

20 yıl 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam alpertozan

Yavrulamadan sonra her sarı prenseste karın çekilmesi gözlenir.Bu süreç yavruların ağızdan boşalmasıyla, 1veya 2 haftada düzelir.Karma akvaryumlarda ana sarı prenses yavrularını korumak için tehlike sezince yavrularını tekrar ağzının içine alır ve bu süreç biraz daha uzun sürer.

Sarı prenseslerinde iç parazit vs.hastalık olsa idi yem yemezlerdi.Normal yemleme yaptığını yazmışsın.Sarı prenseslerde karınlarının çekilmesi , değişik tür yemi sıklıkla vermeden dolayıda oluşur.Değişik tür veya tek bir tür yem veriyorsan yemleme sistemini şu şekilde değiştir.

2 hafta boyunca tek tür yem ver.2 hafta sonunda suyun 4/3 ünü değiştir ve yemin türünüde değiştir ayrı bir tür yeme geç 2 hafta daha..Bu şekilde 4 hafta kadar devam et balıkların düzeldiğini göreceksin.Bol yavrulu günler..

:))