Hepsievcil

Sürüngen Forumları > İguana

Mesaj Ekle

Yardım.. :(

Arkadaşlar yaklasık 6 7 aydır erkek bi iguana besliyorum adı Poseidon ilk aldığım zamanlarda çok hareketliydi artık böyle değil eskiden koltuğa koyduğumda yerinde durmaz ordan oraya atlar bi ton maymunluk yapardı neşesini yitirmedi hala çok sevecen ama eskisi kadar hareketli değil. bu bi sorun mu ?? ikinci olarak Poseidon yemek ayırıyo bi kaç gün önce mandelina verdim sonradan ögrendim zararlıymıs turunçgiller ondan çok yiyordu mesela.. ama artık yemek ayırıyo yemekleri karıştırıp önüne koyunca içindn belli başlı olanları ayırtıp yiyo yada hiç yemiyo.. napcamı şasırdım. sadece marul versem hemen yiyor ona hayır demiyo ama ben zengin bi yemek listesi olsun istiyorum. üçüncü sorun ise yaklasık 1 haftadır olan bişey Posenin alt çenesi enine genişledi kafasına üstten bakınca alt çenesinin daha büyük olduğu anlaşılıyo ve biraz diş etleri görünüyo dikkat ettim dişleri gelişmeye başladı bunla bi alakası var mı ? ve alt çenesinin alt tarafları şişti. napmam lazım lütfen yardımcı olun.. şimdiden teşekkürler

img

panik_atak

18 yıl 7 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

alt çenesinde ki genişleme ve eğer varsa şişme kalsiyum eksikliğine bağlı olabilir eczaneden alacağın kalsiyum granüllerini kullanabilirsin ve eğer yoksa mutlaka uv lamba kullan çünkü o ışık olmadan kalsiyumu vücunun kullanması mümkün değil

img

çoozbek

18 yıl 10 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Hareketsiz olması fazla ısınamamasından ve yeterli gücü depolayamamasından kaynaklanabilir.Benim igumun da aynı sorunu vardı önceleri tırmanabildiği yerlere tırmanamamaya başlamıştı.Sana tavsiyem, UV lambasını yeterince kullan, ısıtıcı lambasından da yeterince sıcaklık alsın.Kalsiyum takviyesi de çok önemli tamamen kemik gelişimi buna bağlı.Petshoplarda satılan sıvı iguana vitaminlerinden de kullansan iyi olur.Üzerinde suyuna damlatın yazıyo ama benimki pek su içmediği için kıvırcık yaprağına 3-4 damla damlatıp veriyorum.Turunçgillerin de zararlı olduğunu okumadım şimdiye kadar.Hatta limon kabuğu bile veriyorum ben c vitamini açısından. İgunun dişleri öyle gözle görünür şekilde fazla büyümezler hatta belli belirsiz olurlar.Eğer şişlik devam ederse veterinere göstermeni öneririm çünkü dişetinde iltihap olabilir ki bu da oldukça önemli.. Umarım düzelir Kolay gelsin..

img

güneşş

20 yıl 4 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Öncelikle çok teşekkürler hemen eczaneden kalsiyum teymin etcem yeni kafeside 3 gün içinde hazır olcak uv lambası falan hepsini eksiksiz tamamlıycam

img

panik_atak

18 yıl 7 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ