Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Su kaplumbağaları ve güneşlendirme

Su kaplumbağası güneşlendirmesi konusunda elimizde 2 tane doğru var
1- su kaplumbağaları güneşlenmeyi sever.
2- güneşlenmek su kaplumbağaları için son derece yararlıdır.
Demek ki su kaplumbağalarımzı mutlaka güneşlendirmeliyiz buda yukarıdaki 2 doğrudan çıkan doğru bir sonuç.Ama..!

Şimdi bu güneşlendirme olayına birde farklı bir açıdan bakalım
Su Kaplumbağalarımızın bir çoğu kapalı mekanlarda üretilmiş ve hayatında hiç güneş görmemiş olabilir.Yada çiftliklerden yola çıkıp sizin evinize ulaşarak güneşe çıkıncaya kadar uzun bir süre güneş görmemiş olabilir.Onu güneşe koyarken ilk başlarda sanki bir bebeği ilk defa güneşe çıkardığınızı düşünün ve güneşe alışmasına fırsat tanıyın. Önce kısa süreler sonra daha uzun süreler güneşlendirmekte yarar var. Mesela Fbetül ün güneşe koyduğumda çok hareketleniyor yazısını okuyunca düşündüm. Neden güneşte hareketleniyor acaba güneşten kaçmak mı istiyor ? Neden güneşten hoşlanmıyor.? Mutlaka bir nedeni vardır. Bazen bazı gerekli şeyleri onların iyiliği için zorla yaptığımız oluyor ama her zaman onların tepkilerini sorgulamalı nedenini anlamaya çalışmalıyız.Unutmayın onlar durumlarını bizden daha iyi biliyorlar. Bazı arkadaşların ya bunlar güneşten hoşlanır diyerek kaplumbağalarını gölgeye kaçamayacağı ufak kaplar içinde uzun süre güneşe koydukları olmuştu.Burada bir kez daha uyarmak istedim.Gölgesiz güneşe koymayın.Bazen 2 doğruyu çarpınca sonuç mutlaka başka bir doğru olamayabiliyor.

img

frozen

19 yıl 5 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kaplumbağaları da güneş çarpar. Aşırı sıcaktan onlar da bunalıyor. Bütün canlılar güneşte uzun süre kalınca bundan rahatsızlık duyar. Gölgelik kaçacak mekanlar mutlaka bulunmalı. Ufak bir ekleme: "yararlıdır" demek yerine "hem yararlı hem de zorunludur" desek belki daha iyi olur.

img

beppomomo

19 yıl 10 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ayrıca çok kalmamalılar bunalıyorlar sonuçları iyi olmuyor. Benden tavsiye eğer güneş görmeyen bir yerde yaşatıyorsanız 12 saat lamba şart tabi bu benim fikrim. Işıklarını açık tutmanın büyümelerinde yararını görmedim dersem yalan olur.

img

hennessy

18 yıl 7 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Hem "Yararlı", Hem "Zorunlu" Pek de "Keyiflidir" diye eklemek istiyorm. :)

img

yasdal

19 yıl 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

2 madde doğru benimkileri güneşe koyunca onlar hem cıvıl cıvıl hem neşeli oluyo.çıkmayada çalışmıyolar=)kısaca çok seviolar güneşi

img

m_u_g_e_golden

18 yıl 2 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Benim kapluşumu ben güneşe koyduğumda benden ürküyolar bunun sebebini şimdi anladım teşekkürler frozen