Köpek Forumları > Köpek Sağlıgı ve Bakımı
Husky im sapıttı!!!!
11 aylık huskyim 2 aydır tuvaletini terastan başka bir yere yapmıooorr!!herşeyi denedim böyle inat olamaz.daha önce ki köpeklerimde hiç böyle bir problem yaşamamıştım.nedir,nasıl?
selam saschazen,köpeğim tuvaletini balkondan başka hiçbiryere yapmıyor...dışarıya çıkıoruz yemeklerden sonra ve dışardada yapmıyor tutuyor ve balkona çıkardığım an yapıor..artık zorlamıyorum en azından evin içine yapmıyor...
hocam benim ki sonradan böyle sapıttı yoksa gayet iyiydik..inan ben de saatlerce dışarıda dolaştırıoorum en ufak bişii yok eve girer girmez terasa koşuooor ve işini görüüoor..bıktın hergün kaka temizlemekten..ne kadarlık senin ki?
tekrar selamlar saschazen,benimki 7 aylık...bizimki geldiğinde yavru olduğu için evin içine periodik aralıklarla yapıordu,gündüzleri evde olmadığım iin balkona yapmaya alıştı,hatta bunu öyle bi otomatiğe ve şartlanmaya bağladıki balkonda başka biryere gazeteyi koysamda o gidiyor herzaman yaptığı yere yapıyor...tuhaf değilmi?mısır hiçbirzaman (tesadüfler hariç)dışarıya tuvaletini yapmadı bende artık zorlamıyorum evet bende yoruldum çiş ve kaka temizlemekten ama enazından eve yapmasından daha iyi...birde sende onun yaptığı yere gazete koy enazından kakasını onun üzerine yapsın,kolaylık olur...
balkonunuzu, terasınızı kendi bölgesi olarak belirlemiş ve bölgesini işaretliyor.
Arkadaşlar Herkese Merhaba, ben 9 yıl beslediğim kpeğimi tuvalete alıştırmak için 5 yıl uğraştım sonunda pes ettim. denemediğim yöntem kalmadı terasa yapmasın diye sonra bişey keşfettim. şu bildiğimiz amonyak var ya onu tuvalete yada gezdirdiğim yerlerde belli yerlere düzenli aralıklarla dökmeye başladım. Terastan başka yere yapmazken önce evin kapıusının yanındaki tuvalete sonra evin bahçesine sonrada parka yapmaya başladı.biraz işlenceli oluyor ama başarırsanız mutluluktan çıldırıyorsunuz...Denemeniz önerilir... Kolay gelsin
amonyak kokuyu kapatır. bu yüzden başka bir yeri benimsemesi daha kolay olmuştur. bir de bahçedeki ağaçlardan birine (başka bir köpeğin işaretlememiş olması lazım) köpeğinizin dışkısından koyarsanız kendi kokusunu alacak ve oraya yapması bir ihtimal olacaktır.
arkadaşlar benim hayvanın 2 ay öncesine kadar hiç sorunu yoktu..gayette dışarıya yapıoodu..allahım çıldırcaam ama şu amonyak olayına bi bakiim..benim bildiiim kadarıyla da yapmasını istemediğimiz yeri amonyaklamalıyız.
evet öyle olması gerekir kokuyu kapatması için ama bazen ısrarcı olabiliyorlaer
abijim ne şanslısınız benim eşşek sıpası 45 günlük rott um salonun en güzel noktasından başka yere yapmıyor!!!çatlayana kadar tutuyo sıpa başka yere yapmıyo bitek geceleri kaldığı odaya yapıyo gündüzleri asla odaya yapmıyo devamlı salon bana sirkeli su kullan demişlerdi işlemiyo bide amonyak deneyelim bakalım...