Kuş Forumları > Papağanlar
CENNET PAPAĞANII BİLGİ....
Slmlar saygılar hocam ben 1 çift cennet papağanı almayı düşünüyorum buyrun aşağıda fotolarınıda ekliyorum...
1-Arkadaş bunların eş olduğunu ve birbiri ile çok iyi geçindiklerini söyledi
2-Bunların bakılması üretilmesi yetiştirilmesi hakkında ANLAYAN TECRÜBELİ ARKADAŞLARIN BURDA YARDIMCI OLMALARINI İSTİYORUM LÜTFEN PAYLAŞIM YAPALIM!
3-Dışarıda fiyatları nedir?
4-İnsana alışırlarmı ürkek olduklarını ve ele fazla gelmediklerini biliyorum.
Arkadaşlar bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim saygılarımla...vakit ayırıp cevap yazan arkadaşlara şimdiden saolsunlar.
Arkadaşlar aramızda o kadar bakıp yetiştirenler var kimse bişi bilmiyormuy bunlarla ilgili tecrübelerinizi buyrum forum paylaşalım cevap veren arkadaşlardan ki olursa Allah razı olsun valla.
sevgılı arkadasım cennetler cıft olarak beslenen turlerdır.degısık renkte cesıtlerı vardır.mavı sevda sarı sevda dıye.erıskın ve es bır kus alırsan tabıkı sıze karsı ılgısı olmayacaktır ama sıze onerım kesınlıkle tek bır kus almayın.konusan kuslar degıldırler.cok tız ve yuksek sesleri vardı.gurultucu kuslardır.fıyatları ıse 40 50 ytl arasındadır.ama kesınlıkle es bır cennet almanızı onerırım.
Zorak1 kardeşim saolasın valla yorumun için peki aramızda bu kuştan bakan vardır mutlaka onların tavsiyeleri neler?Nasıl yavru alınır?Yumurtlamaları için ne gibi şeyler yapılabilir ot fln mı koymak lazım kafesin içinde?Bu gibi konularada cvp verip aydınlatırsanız sevinirim saygılar....
Not:Bu arada kuşlar resimdede görüldüğü gibi çift arkadaşlar 1 yaşında flnlar daha yumurtlamamışlar bu normalmi sizce?
Daha fazla bilgi lütfen arkadaşlar çok eksiğiz bu konuda yardımcı olalım birbirimize.
Papaganların altına mumkunse kagıt koy(beyaz kagıt koymanı öneririm gazetedeki yazıların boyası kurşun ihtiva ediyor) Biraz fazlaca koyabilirsen iyi olur Dişi kuş yuva yapacağı zaman gagasıyla kesip, bunu suya batırıp yuvaya taşıyor bu kuşlar yuvada biraz nemlii bir ortam istiyor Eğer besleyeceksen yemlerinin mümkün olduğunca yulaf, darı, çekirdek, çetene,buğday, kanarya yemi vs gibi yemlerle karışım halinde hayvana sunmanda ve haftada 1-2 sefer iyi haşlanmış yumurta (sarısı ve beyazından eşit buyuklukte ) vermende fayda var Eş hayvanlar devamlıı birbirlerinii kaşırlar ve öpüşürler Ben beslemlemedim ,yavru almadımm ama çevremden bu kuş hakkındaki gözlemlerim bu kadar kolay gelsin
En güzeli eş bir çift alıp onlardan yavru elde etmek daha sonra da anne babayı başkasına vermek. Yavrular insanın elinde kucağında büyüdü mü çok güzel evcilleşiyor.
bendeki cennetler eş tuttu ama zor oldu. evet eş tutmuş olarak hazır almak iyi. ama ele elıştırman imkansız gibi. bendeki dişi tekdi. ele çok güzel alıştı. ama erkek kuşcudan alındığından korkak. gerçi eskisi kadar değil... 2 senede anca ...konuyor omuzuma. cinsiyet ayrımını yapamıyorlar. ben 3. cüde buldum.. şu an anlaşıyorlar bazende ufak kavgaları oluyor anlatacak çok şey var... inşallah sonra kolay gelsin
bendeki cennetler eş tuttu ama zor oldu. evet eş tutmuş olarak hazır almak iyi. ama ele elıştırman imkansız gibi. bendeki dişi tekdi. ele çok güzel alıştı. ama erkek kuşcudan alındığından korkak. gerçi eskisi kadar değil... 2 senede anca ...konuyor omuzuma. cinsiyet ayrımını yapamıyorlar. ben 3. cüde buldum.. şu an anlaşıyorlar bazende ufak kavgaları oluyor anlatacak çok şey var... inşallah sonra kolay gelsin
Merhaba, yaklaşık 2000 yılından bu yana cennet besliyorum sayısız cennetpapağanı ve sevda papağanı besledim, bu kuşlardan çok ama çok şey ögrendim, yurtdışında sayısız Cennetpapağanı yetiştiricileri ile yazışarak bilgilerimi kat ve kat arttırdım ama bunları daha detaylı anlatacağım. Mail adresim [email protected] Not: sürem kısıtlı yazamıyorum özürdilerim.