Hepsievcil

Kuş Forumları > Papağanlar

Mesaj Ekle

Cennet Papağanı hakkında

Merhabalar, Benim cennet papağanlari hakkında sormak istedigim birsey olucaktı.Umarım bana yol gosterebilirsinsiniz. İlk cennet papağanimi şubat 2005 de almistim bundan 2 hafta once sabah kalktıgımda tüylerini yoluyordu kanatları haricinde hiç bir yerinde tüy kalmadi bende petshop da calisanlara daniştim ve strese girdigi icin olabilecegini soylediler bende yalnız kalmasın diye bir eş aldim ona yavaş yavaş tüyleri cikmaya basladi sanki gogsunde ama genede aklimda soru işaretleri var 2 sininde rengi parlak aynı cinsiyetteler mi bilemiyorum ama iyi anlaşiyor gibiler ;) Bu tüy koparmasının bir baska nedeni olabilir mi? Onu boyle görünce içim cok kotu oluyor.Yol gosterebilirseniz cok sevinirim...

img

hymn_55

19 yıl 10 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Ben de dayanamadim, istedigim tur bir jakoyu aramaya devam ederken bu cok hosuma giden hayvanlardan bir tane aldim. Kafasindaki tuyler daha tam rengini almamis tahmini 5-6 aylik. Ilk gun kafesten disari saldigimda gogsundeki tuylerin ufak bir bolumunu yoldu. Ben de panikledim ve kafese geri koydum. Sonra yolmayi kesti. Artik disaridayken yanliz birakmiyorum, ilgileniyorum. Benden kacsa bile bu ilgiden sonra tuy yolma gibi bir durumu olmadi. Bu arada 1.5 hafta kadar oldu ve ilk gun 1 metre yakinina geldigimde kendini yerden yere vuran hayvan su anda elimden yem yiyor ama yem bitince hemen kaciyor :((

img

amateur

19 yıl 11 ay 30 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm. kendi tüylerini yolması veya yemeden içmeden kesilmesi tamamen stres altında olduğuna işaret ancak yanına gelen arkadası sanırım bir ölçüde yararlı olmuş sanırım düzelme yolunda.

img

erhan70

20 yıl 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

merhabalar papaganinizin tuy yolmasi tamammen stress den kaynaklaniyor vitaminli yemlerle beslerseniz gecer ama ilgi gostermeniz sart mutlaka papaganlar ilgi isteyen cocuk gibi yapaya sahip kuslardir hoscakalin