Kuş Forumları > Papağanlar
sultan papağanı için yardım
1 hafta önce sultan papağanı aldım,ismi ozi,daha önceden de muhabbet kuşu,hint bülbülü ve kanarya baktığım için biraz da olsa tecrübeliyim,sabırlı davranıyor ve yemi elimden vererek ve hep ismini söyleyerek alıştırmaya çalışıyorum,ama bu cins hakkında çok değişik söylentiler var,deneyimli arkadaşlardan neler yapmam gerekliliği ile bilgi vermelerini rica ediyorum,çok tedirgin oluyor,elimden yem yemek için yarım saat elimin etrafında dönüp duruyor ama yinede gelip yiyiyor gerçi en ufak bi hareketimde çok ürküyor,alışırmı?Böyle mi devam etmeliyim?başka teknikler var mı?Konuşması için neler yapmalıyım?cinsiyetini de bilmiyorum,nasıl anlaşılıyor?(yani lepistes cinsi balık gibi dış görünüşünden falan anlaşılıyor mu?).Ayrıca sabah 09:00 akşam 09:00 arası evde olamıyorum işten dolayı,ayrıca köpek,akvaryum ve kablumbağa falan da var,dolayısıyle ilgileneceğim vakit azalıyor,evde akşamları ilgileneceğim süre yeter mi?İşe mi götürüp getirsem acaba?(Ev iş arası yakın da),şimdiden teşekkürler...
arkadaşım,bende 3,4 hafta önce sultan papağanı almıştım.benimki erkekmiş.internette araştırdım erkeklerin başı sarı renkte kuyruğunun altı tamamen siyahmış.dişilerdede tam tersi başı soluk renkte kuyruğu kısa ve kuyruğunun altı gri renkteymiş.Ama benimkuşta bir anormallik var kuyruğunun altı siyah kuyruğu uzun ama başı soluk renkte. Kuşun erkek ise konuşabilir dişilerde konuşur ama pek nadir dişiler dahaçok ıslık,kapı sesi gibi sesler çıkarır.benim kuşumda elime gelmiyor çok korkuyor ısırmaya çalışıyor ama ağzımla yanına gidip konuştuğumda gelmeye çalışıyor ama yinede tedirgin.bende elime nasıl alıştıracağımı bilmiyorum. eğer kuşun erkekse onun konuşmasını istiyorsan onunla sık sık konuşmalısın.akşam yatarken ışığı kapatmadan önce ona iyi geceler diyip ışığı kapat , yanından giderken baybay diyip git bunları uygularsan kısabir sürede ışığı kapatırken sana iyi geceler diyecek yanından ayrılırken baybay diyecektir.(benim kuşum diyor)saygılar msn([email protected])
slm benm de yaklaşık 9 senedr bir sultan papağanm var.onu ballkonumuzda ölmek üzere iken bulmştuk ve bize alışması gercekten zor oldu.deneyimlerime göre sunu söyleyebilirim ki sultanların insanlara alışması oldukça zaman alıyor.Ama alıştığında ise ayrılmak istemiyor.özellikle yabancı insanların bulunduğu ortamda sahibini arıyor.benm papağanm ne kadar bize alışkın olsa da elimi uzattığımda kızıyor.kafesten saldığımda kendisi benm kafama omzuma konuyorsa da bizim onu ellememizi istemiyor.biz ona dokunmadan o bize sokulmayı seviyor. En azından benm papağanm böyle.ayrıca sanırım sultanların konşması zor olan bir tür.sana alışması için biraz zaman gerekli