Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları
keklik-sülün
selam arkadaşlar ben yeni başlıcam keklik,sülün beslemeye hobi amaçlı. daha önce çok bıldırcın tavuk besledim ama ilk defa sülün keklik beslicem.. tam otomatik kuluçka makinası alıyorum yumurtadan çıkanları beslemek istiyorum ama önce sizlere bişe sormam gerek: sülün yuumurtasının çıkması çok zor gibi bişeler duydum.. mesela 7 yumurta kapasitesi var makinanın kaçı çıkar en az? bide keklikleri şu şekilde çıkarabilir miyim meselaa 7 yumurta kapasiteli yine,3 beyaz keklik 4 kınalı keklik yumurtası koysam ikisinin ayarı aynı değil mi yani sadece ya kınalı ya beyaz mı yoksa 2 tür kekliği birlikte çıkarabilir miyim? yeniyim lütfen cevap yazın keklik ve sülün beslemek istiyorum...
neden kimse yazmıyor?
7 yumurta için makina almaya değmez yazık parana en iyisi kuluçka bir ispenç bul onun altına koy ne elektrik kesilmesini düşünürsün ne derece düştümü acaba diye meraklanırsın herşeyden önemlisi nemi kafana takmazsın
Merhaba Okan_c, Sulun cikartmak oyle cok zor degil, neticede o da kanatli bir hayvan. sulunler`in ozellikleri tavuklarla cok benzesir, zaten bilimsel olarak da `Tavuksular` (Galliformes) diye adlandirilirlar. Cesitlerine gore kulucka gunleri degisir, nemleri de cogunlukla aynidir. Yalniz en onemli husus butun kanatlilarda oldugu gibi son uc gunde, gelisimini tamamlamis embriyonun yumurtadan , yumurta zarina yapismadan kolaylikla cikmasi icin nem yuksek olmalidir. ticari isletmeler bu son uc gunde yumurtalari ayri cikim makinalarinda cikarirlar. Bu nem olayi su kuslarinda cok farklidir, onu da belirteyim. Kulucka makinasi isine gelince; bu tam anlamiyla " ne kadar ekmek, o kadar kofte"meselesidir. Gurk tavugun altina konan yumurta 21 gunde kolayca civcive donusurken, kulucka makinasi olayinda burda anlatmasi uzun surecek onlarca faktor cikimi etkiler. Benim tavsiyem, eger sulun cikartmaya kararliysan , ilk seferde alabilecegin en iyi makinayi al.Tabi is civcivi cikartmakla bitmiyor, sulun civcivleri tavuga nazaran biraz daha ozen ve dikkat istiyor,fakat cok zor, cikmaz ,buyumez diye birsey yok. Kekligi bilmem, onu da bilenler anlatsin. Kolay gelsin, Mehmet Akdeniz
saolun cevaplarınız için çift-el in en küçük makinasını inceleyip bana bilgi verir misiniz yani işe yarar yaramaz diye... çünkü almayı düşünüyorum ama söylenenler kafamı karıştırıyor yani alıpta keklik,sülün,bıldırcın çıkaramazsam hüsran olurum makinanın adı: R-COM Kuluçka makinası (çif-el) sizce almalı mıyım alabileceğim makina bu. fazlasına ne param yeter nede o kadar yerim var sonunçta ben evde eğlence için uğraşacam ama büyük makina alamam umarım anlatabilmişimdir... kullanan oldumu hiç bana bilgi verir misiniz? ayrıca keklik için ne diyorsunuz bu makina işe yarar mı?cevaplarınızı bekliyorum lütfen cevap yazın.. tingir1,mehmetakdeniz` e cevapları için teşekkürederim...
Sayin okan_c, Dediginiz el kadar makinalarla bence hayvanlara eziyet etmeyin, sonucta o yumurtalar da can tasiyor, can tasiyacak. Sulun vs. yumurtalarinda cikim sirasinda onlarca komplikasyon olusabilir, hayvan kabugu kiramaz kabukalti olur, kabugu kirar 48 saat cikamaz, zarina yapisir olur vs. O yuzden o canlara da yazik. Niyetiniz sulun cikartmak ise alin bir hint tavugu mukemmelen cikartsin. Yok eger ben yumurtadan cikarken seyretmek istiyorum derseniz, bence hic zevkli degil. Tamam heyecan verici ama midesi hassas olanlara tavsiye etmem. Selamlar Mehmet Akdeniz
merhaba okan nerede oturuyorsun ne işle uğraşıyorsun amacın bu işten para kazanmakmı yoksa benim gibi cepten yemekmi bende senin gibi bir hevesle başladım allahtan makinaları arkadaşlar hediye ettiler de pek masrafım olmadı ama buda bana bir ders oldu bu iş boşta gezen adam işi sabah evden çıkıp işe gidiyorum aklım makinada acaba elek. kesildimi ısı düştümü yükseldimi makina yumurtaları çevirdimi senin anlıyacağın bence daha evvelde belirttiğim gibi en iyisi kuluçka bulman bir de aklında olsun her sülün çeşitinin kuluçka süresi farklıdır.
Sülün yumurtasını gurk tavuğun altına koydğumuzda çıkan yavruların bakımını nasıl yapıyoruz?Nasıl besliyoruz?