Kedi Forumları > Kedi Sağlıgı ve Bakımı
yoksa, yoksa???
merhaba, binnaz 9 aylık oldu ve ona bir haller oldu. yaklaşık 10 gündür kedimizi tanıyamıyoruz. sürekli ağlıyor. aklımıza ilk gelen kızışma ihtimali oluyor ancak, erken değil mi? daha önce de dişi kedi besledim, o kızışır kızışmaz, akıntısının geldiğini farkettik ve onu sevdiğimizde çiftleşme pozisyonu aldığından kızıştığını anladık. ancak şimdi binnazda böyle belirtiler yok. yine de farklı davranışlar sergileyebileceklerini düşünerek sizlere danışalım istedik bir kere daha. aklımıza gelen ikinci ihtimal şu: yaşadığımız yerde yaklaşık bir hafta önce 4.2 şiddetinde bir deprem oldu ve evimiz üst katlarda olduğu için biz biraz sallandık. o gün binnaz yatağımızın altına saklandı ve 1 gün boyunca dışarı çıkmayı reddetti. acaba bizim hissedemediğimiz ufak artçı sallantılar oluyor da binnaz o yüzden mi huysuzlanıyor? gerçi mızıldamaları bu depremden önce başlamıştı ama ondan sonra ayyuka çıkmaya başladı. bir kedi sürekli ağlar mı yahu? ikinci ihtimal daha çok aklımıza yatsa da, takip ettiğimiz kadarıyla başka artçı deprem de yaşanmamış. burada kedisi olan dostlarıma da sordum, onlarda böyle şikayetler yok. belki de siz, bizim aklımıza gelmeyen 3. bir ihtimalden bahsedeceksiniz. paylaşırsanız seviniriz. şimdiden teşekkürler...
Binnaz nasıl ağlıyor mızırdanıyor mu , değişik bir tonda miyavlıyor mu. Bunu ne zaman yapıyor yanınızda mı yoksa yalnız başına başka bir odadayken mi , gece siz uyurkenmi.
Uzaktan yorum yapmak tabiki kolay değil ama depremle alakası olduğunu pek sanmıyorum günümüz apartman kedilerinin çoğu deprem meprem bilmiyor. Büyük 1999 depreminde hala sepetinde uyuyan kedisini kaparak kaçanları biliyorum
Binnaz`ın karekter yapısı böyle olabilir biraz nazlı , biraz mızırdak , biraz konuşkan. Belki de dediğiniz gibi ergenliğe geçiş seremonisidir kim bilir.
Keşke daha büyük tecrübelerim olsada Binnaza ve diğer kedilere daha çok yardımcı olabilsem
bazı kediler 5-6aylıkken de kızgınlığa girebiliyorlar yani 9aylık kedi için normal bir durum.davranışlar ise hayvana göre değişiyor kimisi sakin geçiriyor bu dönemi kimisi sürekli miyavlıyor yüksek tonda.depremden korkmuş olabilir ama 10gün kadar etkileneceğini sanmıyorum.muhtemelen kızgınlığa girmiştir.kızgınlığa giren bazı kediler aşırı ağlayabiliyor apartmanı inletecek şekilde=) çiftleştirmeyi düşünmüyorsanız kısırlaştırabilirsiniz.
merhaba; sorunun temelinde yatan etken psikolojik olabilir,verdiğiniz bilgilerden anlaşıldığı kadarıyla hastalık belirtileri yok yada fark edilmemiş,mesela kusma yada kusma isteği,ishal veya dışkılama problemleri varmı? Bir de kedinizin cinsi nedir? Hayvanseverlerin buluşma noktası www.pettr.com